A-pojat kaatoivat Ilveksen 3-0!

Jaa tämä juttu!

A-poikien Pirkanmaan 2:nd derby miteltiin torstaina 26.5.  Tehtiksen jalkapallotemppelissä. Tällä kertaa Haka/HJS ei jättänyt Ilvekselle jossiteltavaa, vaan vei pelin suvereenisti nimiinsä maalein 3-0.

Kotijoukkue sai hallinnan jo heti alusta alkaen. Varmoista otteista ja muutamasta hyvästä tilanteesta huolimatta näytti hetken taas siltä, että maalin edessä tyydytään suoraviivaisuuden sijasta pallonsiirtoihin. Muutama tykki lähti, mutta puolustusalueensa tukkineet Ilves-pelaajat peittivät laukaukset. Keltapaidatkin pääsivät nousemaan muutaman kerran vaarallisesti, mutta vedot suuntautuivat maalipuiden ohi.

Ilves Timo
Timo Viljanen vauhdissa.

Kun peliä oli pelattu puoli tuntia, koettiin kotijoukkueen ainoa takaisku. Pelitilanteessa Ilveksen hyökkääjä astui maissa olleen toppari Antti Kekkosen käsivarrelle, ja se johti pelaajavaihtoon. Antin tilalle tulut Joona Kari hoiti tonttinsa kuitenkin mallikkaasti.

Kotijoukkueen työ tuotti  tulosta jakson loppupuolella. Hyvän syöttöketjun päätteeksi Erkka Helminen vapautti Eric Bullockin boxissa vetopaikkaan, ja hän sijoitti pallon tarkasti vasempaan alanurkkaan.

Ilves Eki Erkka
Erkka ja Eki juonimassa boxissa palloa maaliin.

 

Toinen puoliaika oli entistä enemmän valkopaitojen näytöstä. Kun peli kulki, syötöt lähtivät riittävän nopeasti jalasta ja tarkasti oikeaan osoitteeseen. Maaliverkot heilahtivat toistamiseen reilun tunnin pelin jälkeen. Akseli Tiensuu nosti oikealta pallon maaliviivalle, ja Tuomas Lähdesmäki puski pallon sisään. Viiden minuutin päästä Eetu Tapanainen sai  läpisyötön Bullockilta ja laukoi pallon maaliin.

Ilves Tuppu
Tuomas Lähdesmäen pallonkäsittelytaidot pääsivät ottelussa oikeuksiinsa.

Ilves väsähti näiden maalien jälkeen, ja heidän kenttäpuoliskolleen syntyi jatkuvasti tilaa. Kotijoukkueella oli kolme vapaata paikkaa viedä peli murskalukemiin, mutta pallot suuntautuivat hieman ohi maalin.

Kaiken kaikkiaan peli oli Haka/HJS:n kannalta parasta A-ryhmää. Syöttöketjut, pelin rytmittäminen, kaksinkamppailujen voittaminen,  monipuoliset hyökkäykset ja 11 äijän joukkuepeli tekivät ottelusta komean jalkapallonäytelmän.

Ilves Ismo

Ottelun tähtiraatina oli ottelujen vakiokasvo ja huollon/kuljetusten taustavaikuttaja Ismo Laurila. Hyvästä ottelusta erottuivat Ismon mukaan energiallaan ja tarkkuudellaan:

   Akseli Tiensuu
            Erkka Helminen
                    Anton Popovitch

Ilves tähdet
Ottelun tähtipelaajat. Erkka liikkui laajalla säteellä. Popo katkoi tehokkaasti sekä rytmitti ottelua keskikentällä. Axe piti laitansa kiinni, rakensi tarkoilla syötöillään peliä ja teki jatkuvasti hyviä nousuja Ilvespäätyyn.


Haka/HJS Ilves-ottelussa:

Joonas Immonen, Akseli Tiensuu, Matias Caven, Antti Kekkonen (Joona Kari 29 min.), Eetu Tapanainen (C), Erkka Helminen, Anton Popovitch (Niko Äkräs 76 min.), Timo Viljanen (Dani Molin 84 min.), Tuomas Lähdesmäki, Eric Bullock.

Maalit/syötöt:

1-0 Eric Bullock (Erkka Helminen) 42 min.
2-0 Tuomas Lähdesmäki (Akseli Tiensuu) 67 min.
3-0 Eetu Tapanainen (Eric Bullock) 72 min.

Varoitukset:

Anton Popovitch 75 min.

Ottelupöytäkirja: https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&572792&ASM

Kuvat: Hannu Tiensuu

FaceBook: Hakajuniorit