A-pojat SM-sarjassa! Honka karsittiin 2-1

Jaa tämä juttu!

Haka/HJS selvitti karsintaottelunsa Espoossa perjantai-iltana 8.4. Vastassa oli  FC Honka, joka sijoittui eteläisessä karsintalohkossa viidenneksi keräten 12 pistettä yhdeksästä karsintaottelustaan. Jatkokarsintaa oli täksi vuodeksi muutettu niin, että karsivat joukkueet pelaavat keskenään vain yhden ottelun.

Ottelu alkoi räväkästi. Molemmat joukkueet hyökkäsivät hanakasti, joten pallo kulki päädystä päätyyn. Kotijoukkue onnistui pääsemään boksiin pari kertaa, mutta maalintekoyritykset epäonnistuivat.

Alun jälkeen valkopaidat ottivat pelin haltuunsa. Noin kymmenen peliminuutin jälkeen Haka/HJS-pelaajaa rikottiin. Matti Jussila ampui kovan vaparin, jonka kotijoukkueen maalivahti Fager Patrik onnistui torjumaan yläriman kautta kulmaksi. Vierasjoukkue siirtyi ottelussa 0-1 johtoon, kun Eero-Matti Auvinen puski kulmasta pallon kovaa maaliin.

Peli jatkui valkopaitojen hallinnassa. Keskikenttä loi useita potentiaalisia hyökkäyksiä. Lisämaaleja ei kuitenkaan onnistuttu tekemään vedon usein viivästyttyä tai Hongan puolustuslinjan katkoessa viimeisen syötön. Tauolle siirryttiin Haka/HJS:n 0-1 johtoasemassa.

Toinen puoliaika jatkui lupaavasti valkopaitojen hallinnan jatkuessa. Ottelu sai kuitenkin käänteen 52. peliminuutilla. Keskikentän harhasyötön jälkeen Honka pisti pallon Haka/HJS:n puolustuslinjan taakse. Kasper Nieminen eteni boksiin, jossa Jami Kyöstilä taklasi häntä kylkeen. Tuomari vihelsi pilliin ja näytti rangaistuspotkua. Kotijoukkueen kapteeni Toni Maarno pisti rangaistuspotkun sisään ja tasoitti ottelun.

Tasoitusmaalin jälkeen ottelu meni rikkonaiseksi. Tuomari joutui viheltämään vapaapotkuja puolin ja toisin itse pelaamisen unohduttua tunteiden myrskyyn. Ottelu saikin toisen käänteen 60. minuutilla. Jami Kyöstilä rikkoi Hongan pelaajaa toistamiseen ja sai toisen keltaisen kortin. Mielenkiintoista on, että vasen pakki rikkoi ottelussa tasan kaksi kertaa saaden molemmilla kerroilla varoituksen. Sen sijaan esimerkiksi kotijoukkueen pelaajat hamusivat etenkin ensimmäisellä jaksolla Kyöstilän paitaa useaan otteeseen saamatta ainuttakaan lappua.

Punaisen kortin jälkeen Honka pääsi luonnollisesti yrittämään johtomaalia ylivoimalla. Kotijoukkueen pitkät pallot tuottivat hyviä hyökkäyksiä, mutta maalin muodossa tulosta ei tullut. Valkopaidat eivät vaikeasta tilanteesta huolimatta lyöneet hanskojaan tiskiin. 70. minuutilla vaihdosta sisään tullut Tuomas Lähdesmäki harhautti laidassa vasemman jalkansa vapaaksi ja keskitti. Vitosen viivalla seissyt Eric Bullock tavoitti keskityksen puskien sen varmasti maaliin, ja vierasjoukkueen pelaajat ryntäsivät juhlimaan kärkimiehen 1-2 johto-osumaa.

Viimeiset 20 minuuttia Honka haki raivokkaasti tasoitusmaalia. Joonas Immonen onnistui kuitenkin torjumaan muutaman vaarallisen yrityksen. Viimeinen naula ottelulle tuli lisäajalla kotijoukkueen Jimi Riikosen saatua tuplakeltaisen ja punaisen kortin. Ensin numero 22 rikkoi keltaisen kortin arvoisesti vasemmaksi pakiksi alennettua Eetu Tapanaista, jonka jälkeen Riikonen vielä mussutti tuomarille saaden toisen varoituksen.

Tuomarin vihellettyä pilliin päätöksen merkiksi, vieraiden juhlat alkoivat. Haka/HJS:n voittivat jatkokarsintaottelun ansaitusti. Parhaimmillaan valkopaidat pelasivat taitavaa futista ja toisaalta voittomaalin tekeminen alivoimalla osoitti vierasjoukkueelta loistavaa taistelutahtoa. Vaikka tie ylimpään sarjaan oli pitkä ja kivinen, voidaan peliesitysten perusteella joukkueelta odottaa onnistumisia myös itse SM-sarjassa.