D12 -poikien Citymarket -turnaus pelattiin Tehtaan kentällä

Jaa tämä juttu!

Hakan D12-juniorit järjestivät oman turnauksen Tehtaan kentällä su 3.4.2016. Sää oli alkukeväiseen jalkapalloon sopiva: muutama aste lämmintä ja poutaa.

Joukkueen taustahenkilöt, valmentajat ja muut lasten vanhemmat tekivät töitä, jotta turnaus saatiin järjestettyä kenttien rakentamista ja kahviota myöten. Sponsorit auttoivat siinä, että turnaus pysyi talouden osalta kurssissa. Turnauksen onnistumiseen vaikuttivat myös kaikki paikalla olleet joukkueet ja kannustajat.

Jalkapallo vaatii pelaajilta usein venymistä. Samaa vaaditaan välillä kentän ulkopuolella taustoilta ja vanhemmilta, jotka ovat tukemassa junioreita, kuljettamassa ja turnausta järjestämässä. Joskus se tarkoittaa sitä, että herätään turnausaamuna aamukolmelta tekemään tarvittavat järjestelyt. Toisaalta hyvässä porukassa töiden tekeminen on mielekästä yhteistä tavoitetta kohti ja samalla on hieno mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin.

Tehtiksellä pelattiin yhteensä 18 peliä turnauksen aikana. Mukana olleet kahdeksan joukkuetta pelasivat kahdessa eri alkusarjassa toisiaan vastaan. Tämän jälkeen kaikki joukkueen pelasivat sijoitusottelun, joka määräsi sijoituksen turnauksessa. Lisäksi mukaan oli kutsuttu Loimaan Palloseura pelaamaan kaksi harjoituspeliä Hakan D12-junioreista koottua kahta eri joukkuetta vastaan.

Haka pelasi ensimmäisen pelinsä TPV Punaista vastaan. Peli käynnistyi dramaattisesti, kun jo alkuminuuteilla Hakan maalivahti Veeti Häätylä loukkaantui. Veeti pystyi kuitenkin jatkamaan peliä turnauspäivän aikana, ja töitä olikin tarjolla päivän aikana muillekin maalivahdeille. Pelissä TPV Punaista vastaan Hakalla oli useita maalipaikkoja. Kerran pallo kävi TPV:n ylärimassa, mutta maaleja ei kumpikaan joukkue pelissä saanut aikaan. Peli päättyi siis tasan 0-0.

Toisessa hakalaisten pelissä Ylöjärven Ilvestä vastaan Haka teki edellisessä pelissä tekemättä jääneet maalit. Jo alkuminuuteilla Haka meni 2-0 johtoon. Haka hallitsi peliä koko ajan ja prässäsi vastustajaa voimakkaasti. Ensimmäinen puoliaika päättyi tilanteeseen 4-0 Hakalle. Ylöjärven Ilves osui kerran Hakan tolppaan, mutta tätä lähemmäksi pallo ei Hakan maalia mennyt. Ottelu päättyi lopulta Hakan 6-0 voittoon. Reilu voitto oli pojille selvästikin mieluisa.

Kolmannen ottelunsa Haka pelasi Ilvestä vastaan. Pelin alussa Ilves pääsi 1-0 johtoon. Haka sai heti perään maalipaikan, mutta maaliin asti pallo ei mennyt. Sen sijaan Ilves kuittasi tilanteen menemällä 2-0 johtoon. Ilves yritti pistää Hakaa ahtaalle, mutta Aku Kössilä prässäsi pallo pois Ilveksen hyökkääjiltä. Hakan kulmapotkusta hakalaiset tekivät tahtomaalin ja kavensivat tilanteeksi 2-1. Peli päättyi lopulta Ilveksen voittoon 4-1.

Pronssipelissä Hakaa vastaan asettui Lempäälän Kisa. LeKi pääsi pelin alussa 1-0 ja sitten 2-0 johtoon. Haka löysi terävyyden peliinsä takaisin, ja syntyi kavennus 2-1 lukemiin. Toisella puoliajalla Haka taisteli sinnikkäästi ja haki tasoitusmaalia. Ottelu päättyi kuitenkin LeKi:n voittoon 3-1.

Hakan D12-junioreille turnauksen saldo oli monipuolinen, kun pelien lopputuloksena saavutettiin kaikki mahdolliset: voitto, tasapeli ja tappio. Turnaus toimi erinomaisena valmistautumisena piakkoin käynnistyviin sarjapeleihin.

Turnauksen finaalissa TPV voitti Ilveksen lukemin 4-2. Palkintojenjaossa nähtiin iloisia junioreita. Lopputuloksissa joukkueiden järjestys oli seuraava:

1.TPV

2.Ilves

3.LeKi

4.Haka

5.TuNL

6.YIlves

7.TPV Pun.

8.EuPa

 

Teksti: Sami Kautto