A-pojat pelasivat tasan – karsinta jatkuu Espoossa

Jaa tämä juttu!

Ilves kuva

A-pojat joutuivat lauantaina 2.4. tasaamaan Ilveksen kanssa pisteet SM-karsintakierroksen viimeisessä ottelussa tuloksella 1-1. Olosuhteet Tehtiksen kevätauringossa olivat mainiot,  ja pelikin kulki. Normaalissa sarjapelissä tasurin olisi voinut olla jollakin lailla sulattaa. Kun tällä kertaa otteluvoitolla olisi ollut pääsy suoraan SM-sarjaan, lopputulokseen ei voinut olla tyytyväinen.

Haka/HJS otti hallinnan käsiinsä jo alkuminuuteilla. Kentällä nähtiin hyvää syöttöpeliä ja monipuolisia hyökkäyksiä. Valkopaidoilla oli kova tsemppi päällä ja   kaksinkamppailut voitettiin hyvällä prosentilla. Ilves puolestaan oli passiivinen ja vetäytyi suosiolla keskilinjan alapuolelle ilman mainittavaa prässiä. Vieraat keskittyivätkin lähinnä vastaiskuihin sopivan paikan ilmaantuessa.

Kulmat menivät ottelussa kotijoukkueen eduksi 9-5. Ainoan maalin niistä teki kuitenkin Ilveksen Tomas (keskellä).

Ensimmäisellä puoliajalla rakennettiin puolenkymmentä tekopaikkaa, mutta laukaukset suuntautuivat useimmiten Ilvesveskarin syliin. Lähimpänä onnistumista oli Tuomas Lähdesmäki, jonka vedon maalivahti Kuusinen vaivoin torjui. Omassa päässä oli puolestaan pari vaaran paikkaa, jotka Joonas Immonen hoiteli.

Toisella jakson alussa Ilves nosti tempoa ja sai heti alussa aikaan läheltä-piti-tilanteen. Lisäksi jakson 16 minuutilla oli takaisku lähellä, mutta Immonen venyi huippuluokan gamesaver-pelastukseen. Kotijoukkue rakensi puolestaan seitsemän kohtuullista maalipaikkaa, joista paras syntyi Eric Bullockin ja Lähdesmäen yhteistyöllä.

Ilves Tuppu laukoo
Tuppu ampuu, mutta veskari torjuu kulmaksi.

Maaleja saatiin odottaa viime minuuteille saakka. Ilves sai kulmapotkun. Toppari Diogo Tomasia ei saatu kunnolla pitoon ja hän puski keskityksen maaliin. Valkopaidoilta ei yrityshalu loppunut, vaan palloa ajettiin raivoisasti vastustajan päätyyn. Matti Jussila laukoi hässäkän jälkeen kuudentoista rajalta matalan kudin maalia päin, ja se yllätti veskarinkin.

Ilves Masa Popo
Masa pääsee irti päällystakeista ja kääntyy laukomaan tasoitusta. Taustalla keskikentällä vahvasti vääntänyt Anton Popovitch.

Voittomaalikaan ei ollut kaukana, mutta flipperipallo Ilvesmaalilla ei kuitenkaan uponnut. Ottelu päättyi vastustajan kuudentoista rajalta ampumaan vapariin, joka lopulta kiersi hieman maalin ohi.

Kotijoukkuetta ei voi syyttää yrityksen puutteesta tai lepsuilusta. Puolustus hoiti tonttinsa hyvin ja keskikenttä jyräsi. Hyökkäyksiä rakennettiin riittävästi, hyviä poikittaisyöttöjä boksissa nähtiin myös,  mutta toisaalta se kuuluisa viimeinen syöttö oli muutaman kerran liian epätarkka.

Tehokkaammalla viimeistelyllä pelien jatkuminen SM-sarjassa olisi voitu lauantaina varmistaa. Kun KuPS hoiti voitollisesti oman ottelunsa  KJP:tä vastaan, tiedossa on karsintapeli Espoossa FC Honkaa vastaan. Ilves-pelin asenteella ja tarkemmalla sihdillä Honka on täysin kaadettavissa.

Ilves raati

Ottelun tähtiraatina oli Hakajunioreiden valmennuskaksikko Esa Karirinne – Marko Hopia. Äijien ranking-lista muodostui seuraavaksi:

   Joonas Immonen
            Matti Jussila
                     Tuomas Lähdesmäki

Haka/HJS Ilves-ottelussa

Joonas Immonen, Jami Kyöstilä, Juuso Ylinen, Matias Caven (Eero-Matti Auvinen 85 min.), Vilppu Leinonen (Leevi Lundell 85 min.), Matti Jussila, Anton Popovitch, Joona Kari, Tuomas Lähdesmäki, Eetu Tapanainen (Niko Äkräs 74 min.), Eric Bullock.

Maalit/syötöt:

86 min. Diogo Tomas 0-1

88 min.  Matti Jussila 1-1

Haka/HJS varoitukset:

71 min. Tuomas Lähdesmäki

Ottelupöytäkirja: http://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&494036&ASMK

Kuvat: Jussi Rämä