A-poikien sytytys myöhässä

Jaa tämä juttu!

TPV Joona

FC Haka/HJS yj jatkoi SM-karsintasarjaa sunnuntaina 13.3. Tampereella TPV:ta vastaan. Tulos ei vierailijoita mairitellut. Kotiin jouduttiin palaamaan selkeä 4-1 tappio niskassa.

Ottelu alkoi hyvin, kun ensi minuutilla pallo saatiin kärkeen ja melkein maaliin. Peli ei kuitenkaan sen jälkeen lähtenyt kunnolla käyntiin, vaan kone yski ja piiputti. Valkopaidat sohelsivat, hävisivät ykköspallot ja kaksinkamppailut ja antoivat roppakaupalla osoitteettomia syöttöjä. Yritystäkin puuttui.

Vajaan 20 minuutin jälkeen TPV antoi kulmapotkun, ja sitä ei pytytty purkaman kunnolla. Jälkitilanteessa Salomo Ojala pääsi laukomaan maalin. 10 minuuttia myöhemmin Haka/HJS menetti pallon keskikentällä. Nopea syöttö ylös Ojalalle, joka harhautti puolustajat ja ohitti Joonas Immosen toistamiseen. Jälleen kului 10 minuuttia ja sama mies viimeisteli hattutemppunsa juoksemalla puolustuslinjan läpi.

Ihme kyllä valkopaidat saivat nöyryytyksistä jonkin verran tsemppiä, ja jakson loppuminuuteilla aikaiseksi muutaman kovan laukauksen maalia päin. Kulmapotkut puolestaan suuntautuivat liian lähelle TPV:n veskaria, jolla oli helppo työ noukkia koppeja.

Tommi Virtanen kanveesissa, pallo kohta maalissa.
Tommi Virtanen kanveesiin, pallo kimpoaa maaliin.

Toinen puoliaikakin alkoi heikosti, kun 6 minuutin pelin jälkeen sattui kömmähdys. Immonen nyrkkeili vaparikudin suoraan Tommi Virtasen päähän, josta se kimposi korkeana kaarena maaliin.

Vahinkomaalin jälkeen ottelu kääntyi kuitenkin Haka/HJS:n hallinnaksi. Eric Bullock pääsi jo kertaalleen yrittämään tuloksetta tyhjään maaliin, mutta 63 minuutilla hän onnistui taidokkaasti jatkamaan kaimansa vaparikeskityksen verkkoihin.

Ekin kuti osuu ja uppoaa.

Pelikellon edetessä painetta pystyttiin edelleen kasvattamaan. Tekopaikkoja syntyi, mutta lukuisista hyvistä yrityksistä huolimatta ei Leevi Lundellin laukomaa paitsiomaalia lähemmäksi ei päästy.

Yhteenvetona voi todeta, että ensimmäinen jakso oli  yhteisjoukkueen kaikkien aikojen todennäköisesti kehnointa peliä. Osasyynä oli, että edustuksen mukana Espoossa oli A-poikien kokenein kaarti, josta olisi paria konkaria kaivattu mukaan. Alkupuolen pelirakentelu oli heikkoa, ja kärjet saivat turhaan odotella pystysyöttöjä keskikentältä. Peli kulkikin paljolti koko ottelun ajan oikean laidan kautta, jossa Akseli Tiensuu ja Matti Jussila urakoivat ja järjestelivät paikkoja nousuilla, keskityksillä ja tarkoilla syötöillään.

Positiivista oli, että Antti Kekkonen ja Matias Cavén palasivat tositoimiin pitkien kuntoutusjaksojensa jälkeen. Varsinkin ”Vesku” vakuutti varmoilla otteillaan topparina ja luodessaan toisella puoliajalla vakautta puolustuspäähän.

Viime hetken painetta TPV:n maalilla.
Viime hetken painetta TPV:n maalilla.

Sarjatilanne muuttui A-poikien osalta entistä ahtaammaksi, kun taistelu kuuden parhaan joukkoon on tiukkaa ja tasaista. Kaksi viimeistä matsia MP:tä ja Ilvestä vastaan onkin hoidettava kunnialla maaliin, jos mielitään pelata ensi suvena SM-sarjaa.

Haka/HJS TPV-ottelussa:
Joonas Immonen, Akseli Tiensuu, Juuso Ylinen, Joona Kari, Vilppu Leinonen, Matti Jussila, Antti Kekkonen (Matias Cavén 46 min.), Sargin Ertürk (Leevi Lundell 81 min.), Timo Viljanen (Aku Piispanen 67 min.),  Eetu Tapanainen,  Eric Bullock.

Maalit/syötöt:

19 min. Salomo Ojala 1-0
28 min. Salomo Ojala 2-0
37 min. Salomo Ojala 3-0
52 min. Tommi Virtanen 4-0
64 min. Eric Bullock (Sargin Ertürk) 4-1

Ottelupöytäkirja: http://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&494030&ASMK
Ottelun kuvat: Jussi Rämä