Peli kulki Mikkelissä

Jaa tämä juttu!

Haka/HJS:n A-pojat hakivat odotetusti 19.3. pisteet Mikkelistä sarjan hännillä majailevalta MP:lta. 0-5 voitollaan A-pojat parantelivat maalisuhdettan tiukassa SM-karsintasarjassa.

MP ei pystynyt pelin aikana luomaan kuin muutaman maalitilanteen. Vaarallisin paikka oli itse asiassa heti ensi minuutilla, mutta Joonas Immonen torjui kulmatilanteesta syntyneen vedon.

Vaikka hallinta oli koko ottelun ajan selkeästi valkopaidoilla, ensimmäinen kunnon kuti kohti maalia saatiin aikaan vasta ensimmäisen jakson loppupuolella. Erkka Helminen toi pallon vasemmalla laidalla ylös ja syötti takaviistoon Anton Popovitchille. Popo laukoi 16 metristä kovaa vasempaan alakulmaan.

Toine puoliaika oli Haka/HJS:n ylivoimaa. 10 minuutin pelin jälkeen Tuomas Lähdesmäki ampui kulman jälkitilanteessa pallon maalin kattoon. Kymmenen minuuttia myöhemmin onnistuttiin samalla kaavalla. Eero-Matti Auvinen pisti flipperipallon lopulta verkkoihin.

Hetken päästä oikealta laidalta onnistuttiin. Matti Jussila vapautti lyhyellä syötöllään Akseli Tiensuun vauhtiin. Axe ohitti pari puolustajaa ja laukoi pienestä kulmasta ja veskarin längistä sisään.

Loppunumerot viimeisteli Popovitch jälleen kulmatilanteesta ja Helmisen keskityksestä. Paikkoja olisi ottelussa ollut useampaankin maaliin, mutta hyvä näinkin. Liikkeellä oli motivoitunut ja rutinoitunut porukka, joka teki mitä pitikin niin puolustuksessa, keskikentällä kuin hyökkäyspäässä.

Seuraava ja karsintasarjan viimeinen vastustaja on tuttuakin tutumpi Ilves, joka tulee vastaan lauantaina 2.4. klo 12.00 Tehtiksellä. Toivon mukaan hornankattilaan saapuu myös se kuuluisa 12. kenttäpelaaja runsaslukuisen kannattajajoukon muodossa.

Haka/HJS TPV-ottelussa:
Joonas Immonen, Akseli Tiensuu, Juuso Ylinen, Eero-Matti Auvinen, Vilppu Leinonen, Matti Jussila (Sargin Ertürk 83 min.), Joona Kari,  Anton Popovitch, Erkka Helminen (Dani Molin 85 min.), Tuomas Lähdesmäki, Eric Bullock (Eetu Tapanainen 79 min.)

Maalit/syötöt:

38min. Anton Popovitch (Erkka Helminen) 0-1
55 min. Tuomas Lähdesmäki 0-2
65 min. Eero-Matti Auvinen 0-3
68 min. Akseli Tiensuu (Matti Jussila) 0-4
80 min. Anton Popovitch (Erkka Helminen) 0-5

Ottelupöytäkirja: http://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&494033&ASMK