A-pojille avaustappio Pullerilla

Jaa tämä juttu!

JJK avaus

FC Haka j/HJS:n A-poikien joukkue käynnisti SM-karsinnat lauantaina 30.1. Pullerilla ottelulla JJK:ta vastaan. Vieraat veivät pelin nimiinsä maalein 2-1.

Ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä, jossa ei maalipaikoilla mässäilty. Kova sivutuuli ja sarjan alkujännitys vaikuttivat pelitapahtumin. Molemmille joukkueille tuli paljon pallonmenetyksiä ja epätarkkoja syöttöjä. Puolustajat hoitivat hommansa kummassakin päässä. JJK sai aikaan muutaman puolittaisen tilanteen nopeilla vasemman laitansa nousuilla, kotijoukkueella oli vastaavasti pari hyvää painostusjaksoa.

Kotijoukkuen paras paikka ensimmäisellä jaksolla oli, kun Akseli Tiensuu pääsi Edun syötöstä vetopaikkaan. Veskari kuitenkin sai näppinsä väliin.
Haka/HJS:n paras paikka ensimmäisellä jaksolla oli, kun Akseli Tiensuu pääsi Edun syötöstä vetopaikkaan. Veskari kuitenkin sai näppinsä väliin.

Toinen puoliaika alkoi myös tasaisissa merkeissä, mutta kääntyi vähitellen hienokseltaan Haka/HJS:lle. JJK pääsi kuitenkin iskemään kuin varkain. Valkopaitojen vasemmalta laidalta päästiin läpi, ja syöttö tuli puolustuksen läpi maalin edustalle edenneelle Mikko Ala-Porkkuselle. Vahvasti paitsiolle näyttänyt maali hyväksyttiin kotijoukkueen protestoinnista huolimatta.

Edu tasoitti laukauksellaan puntit hetkiseksi.

Pelin tunnelma sähköistyi, kotijoukkue sai virtapiikin ja maali kuitattiin välittömästi. Jami Kyöstilä toi oikealla laidalla pallon vahvasti ylös ja löysi syötöllään Eetu Tapanaisen.

Tämä ei kuitenkaan vielä riittänyt, vaan JJK meni seuraavasta hyökkäyksestään uudelleen johtoon. Maali oli miltei toisinto edellisestä, tosin nyt laukaus lähti kauempaa. Haka/HJS ei saanut yrityksestä huolimatta kirivaihdettana täydellisesti päälle. Matti Jussila laukoi kohtuullisen vaparivedon, mutta sekin päätyi maalivahdin torjuntaan.

Haka/HJS sai ottelussa runsaasti kulmapotkuja, mutta valtaosa päätyi samaan reikään vitosen viivalle suoraan JJK:n maalivahdille. Ege Auvinen jää nytkin toiseksi.

Vaikka paikkoja ei tässä pelissä paljon päästy luomaan, hivenen paremmalla viimeistelyllä olisi lopputuloskin voinut olla toinen. Joukkueelta ei puuttunut yritystä, mutta pelaajat eivät vielä löytäneet täysin toisiaan. Parantamisen varaa jäi tällä kertaa eniten keskikentän keskustaan. Pelirakentelu – varsinkin hyökkäyssuuntaan – ja avaavat syötöt kärkipelaajille jäivät vähiin.

Jami ja Masa kiireisinä.
Jami ja Masa kiireisinä.

Puolustukseen oli saatu harjoituspeleihin verrattuna lisää jämäkkyyttä, ja Jami Kyöstilä otti pelin edetessä itselleen koko ajan isompaa roolia. Joona Kari debytoi kohtuullisen varmasti valkopaitojen rosterissa. Tähtiraati arvioi pelaajien suoritukset tällä lailla:

   Jami Kyöstilä
            Eetu Tapanainen
                     Joona Kari

 

Haka/HJS JJK-ottelussa

Joonas Immonen, Aku Piispanen, Joona Kari, Eero-Matti Auvinen, Jami Kyöstilä,  Akseli Tiensuu (Timo Viljanen 72 min.), Sargin Ertürk (Santeri Korpela 81 min.), Niko Äkräs, Matti Jussila, Eric Bullock,  Eetu Tapanainen.

Maalit/syötöt:

74 min.  Mikko Ala-Porkkunen 0-1
75 min. Eetu Tapanainen (Jami Kyöstilä) 1-1
77 min. Tuomas Koppelomäki

Haka/HJS varoitukset:

41 min. Jami Kyöstilä, 74 min. Joonas Immonen, 89 min. Joona Kari

Ottelupöytäkirja:http://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&493996&ASMK

Ottelun kuvat: Jussi Rämä