TPV-Haka D12

Jaa tämä juttu!

Hakan O4-juniorien alueliigakarsinta jatkui TPV:ä vastaan

Hakan 04-juniorit jatkoivat urakkaansa alueliigan karsinnassa. Edellisestä pelistä Raumalla oli vierähtänyt viikko, joka kului joukkueelta harjoittelun merkeissä. Nyt ei tarvinnut lähteä toiseen maakuntaan asti pelaamaan, vaan peli oli lähiseudulla tutussa Pirkkahallissa, jossa kokoonnuttiin hieman kukonlaulun jälkeen lauantaiaamuna. Voitto tästä TPV-pelistä toisi paremmat mahdollisuudet päästä mukaan alueliigaan. Jännitystä oli sopivasti ilmassa.

Pirkkahallin C-osan tekonurmikentällä himmeällä maalatut sivurajat oli vaikea havaita. Tämä toi oman haasteensa paitsi pelaajille, niin varsinkin tuomarille, jonka pitäisi yksin havainnoida koko kentän tapahtumat. Sinänsä pitää kunnioittaa tuomareita, jotka yksin viheltäessään yrittävät nähdä paitsiot ja pallon meneminen rajan ylitse. Hatunnosto siis kaikille, jotka tuomarin työhön ryhtyvät.

Pelin ensimmäinen puoliaika käynnistyy. Hakalla on alussa maalipaikka, mutta pallo menee ohi TPV:n maalin. TPV:n pelaaja kaataa Hakan Eetu Kittilän, mutta sääntöjen rajoissa, joten tilanne jatkuu. Tilannetta seuraa TPV:n hyökkäys, joka alkaa laidassa ja jatkuu keskialuetta pitkin. Hyökkäys päättyy TPV:n kulmapotkuun, josta ei kuitenkaan tilanne tulostaululla muutu. Alussa Haka prässää hyvin, mikä vaikeuttaa TPV:n avauspeliä.

Hakan maalivahdille Veeti Häätylälle tarjotaan tänään työntäyteistä lauantaiaamua, ja toinen maalivahti Eino Nyström voi vielä parannella flunssaansa. Veeti Hakan maalissa liimaakin palloa useampaan kertaan TPV:n rakentamista kovista tilanteista. Samoin kaikille hakalaisille tarjotaan tänään riittävästi haastetta vastustajan eli TPV:n toimesta.

Konsta Mervelää sattuu jalkaa ja Tuukka Keso tulee tilalle toppariksi. Hakalla on alussa maalipaikka, mutta pallo menee ohi maalin. Peli kääntyy TPV:n painostukseksi, kun ensimmäinen puoliaikaa on yli puolet pelattu. TPV lähtee hyökkäykseen antamalla pitkän ristisyötön vasemmalle puolelle, mistä TPV saakin vaarallisen maalitilateen. TPV pelaa tässä selvästi niin kuin valmennus on tarkoittanutkin.”Tätä lisää!”, kuuluu kannustushuuto TPV:n valmentajalta.

TPV pelaa ajoittain sääntöjen vastaisesti ja tuomari joutuu viheltämään vapaapotkuja. Hakan hyökkäyksen jälkeen TPV lähtee nopeaan vastahyökkäykseen. TPV:n pystyjuoksu kolmella pelaajalla päättyy maaliin ja tilanne on 1-0 TPV:lle. Hakan syötöt eivät löydä omia pelaajia, minkä TPV käyttää hyödykseen ja pistää Hakaa näin ahtaalle. TPV:n maalivahti ottaa pallon käsiin rangaistusalueen ulkopuolella. Tuomiona on vapaapotku Hakalle hyvästä paikasta juuri rangaistusalueen ulkopuolelta. Nyt tarjotaan Hakalle mahdollisuutta tasoittaa peli, mutta tulosta ei tällä kertaa synny.

TPV hyökkää ja antaa hienon poikittaissyötön, josta pallo jatketaan Hakan maaliin. Tilanne on 2-0 TPV:lle. Haka yrittää kaventaa ja saa aikaan hienoja syöttöjä hyökkäyspäässä, mutta viimeinen syöttö karkaa hakalaisilta TPV:n maalivahdille asti. Tässä kohtaa peliä selviää viimeistään, että kentällä on pelattava riittävän kovaa, jos tästä pelistä voiton haluaa saada. Ensimmäinen puoliaika päättyy TPV:n johtaessa lukemin 2-0.

Haka aloittaa toisen puoliajan pirteästi prässäämällä tiukasti vastustajan maalivahtia ja toppareita. Santtu Lindgren ja muut hakalaiset saavat alussa muutaman maalipaikan, mutta ruuti on vielä märkää. Hakan puolustuksessa Topi Ryttyläinen ja Tuukka Keso putsaa palloa pois omalta maalialueelta. TPV levittää kuitenkin hienosti jälleen kerran vasemmalle, laukoo maaliin ja tilanteeksi muuttuu 3-0. Hetken päästä vapaapotku TPV:lle ja kova veto uppoaa maaliin, joten tilanne on 4-0. Sitten TPV:n kulman jälkitilanteesta irtopallo laukaistaan Hakan maaliin: 5-0.

Hakan valmennus kehottaa syöttämään pallot omille pelaajille. Haka yrittää hyökätä, mutta maalia ei tällä kertaa saada. TPV puolustaa vahvasti, pelaa taitavasti ja kovaa ja voittaa pääpalloja. TPV:n pelaaja numero 35 eli Ndembe Gelson tekee taidokkaita nousuja Hakan maalia kohti. Pelin loppupuolella hän tekee TPV:n seuraavan maalin ottamalla keskityksen hienosti haltuun, lataamalla pallon maaliin ja tilanne on 6-0 TPV:lle.

Pelin lopussa Haka saa maalitilanteen, kun hakalaiset prässäävät vastustajaa tiukasti. Väinö Kautto kaventaa pelin lopuksi lukemiin 6-1.

Pelin viereistä kentältä aikuisten lämmittelyharjoittelusta karkasi jalkapallo pelikentälle kolmeen kertaan. Tämä häiritsi, jos ei TPV-Haka-pelin pelaajia, niin katsojia ainakin, kun peliin tuli toinenkin jalkapallo. Tämä ei kuitenkaan vaikuttanut siihen, kumpi joukkue tänään pelissä oli parempi. Kentällä käyty peli näytti siltä, että TPV:n joukkue olisi pelannut ja harjoitellut useamman kauden peräkkäin suurin piirtein samoilla pelaajilla.

Peli oli Hakalle karsintasarjassa järjestyksessään viides. Kun tulostaulua katsotaan, niin saldona näistä peleistä on tähän mennessä 2 voittoa ja 3 tappiota. Haka 04-juniorit jatkavat pää pystyssä eteenpäin kohti seuraavaa karsintapeliä, jossa ratkeaa, pääseekö joukkue alueliigaan.

Kirjoittanut: Sami Kautto