Kahvilla Jänkän kanssa

Jaa tämä juttu!

”Näissä asioissa voin ainakin auttaa pelaajia” – kertoo Heikki ”Jänkä” Leinonen

02.06.1993 Heikki Leinonen - FC Haka ©Juha Tamminen
02.06.1993
Heikki Leinonen – FC Haka
©Juha Tamminen

A-poikien valmennustiimiin syksyllä liittynyt Heikki vietti tunnin toiminnanjohtaja Hatakan kanssa eilen torstaina 28.1. kahvikupin äärellä. Teemana meillä oli tietenkin junioreiden valmennus ja pelaajien kehittäminen ja motivointi omaan parhaaseen suoritukseen. Heikki tunnettiin kentällä juuri siitä, että hän vaati itseltään ja muilta kovaa asennetta ja tiukkaa taistelua, sekä omaa parastaan.

Omista junioriajoistaan Heikki mainitsi sen verran, että eräässä D-pokien pelissä Kajaanissa, kun isä Leinonen oli kentän laidalta antanut ohjeita, niin hän oli vastannut takaisin ”tule itse pelaamaan, kun kerran niin hyvin osaat”. Tämän jälkeen ei isä enää ohjeitaan jaellut kentän reunalta, vaikka totta kai hän pelejä kävi katsomassa. n. 30 vuotta sitten Heikki siirtyi Hakaan pelaamaan, kun OPS oli pudonnut ykköseen ja hän oli sitä mieltä, että kehittyäkseen jalkapalloilijana hänen on pelattava korkeimmalla tasolla. Ennakkoluulottomasti nuori mies Oulusta siirtyi tänne Valkeakoskelle ja siitä lähtien on viihtynyt täällä erittäin hienosti. UPM otti hänet heti töihin pelaamisen ohella ja siellä edelleen työura jatkuu. Peliurakin PS-44:ssa jatkuu edelleen.

Nyt vihdoin Heikki liittyi A-poikien taustatiimin, missä kokoonpano on seuraava: Ako Jussila päävalmentajana, Heikki apuvalmentajana, Pauli Jussila vastaa maalivahdeista, monitoimimies Jyrki Piispanen vetää fyysistä harjoittelua ja johtaa joukkuetta, Marko Jokela huoltaa peleissä. Teku Ritonen auttaa tarvittaessa. Hämeenlinnan päässä Lauri Hakanen vetää HJS Akatemiaa, missä YJ:n mukana olevat Hämeenlinnan A-pojat ovat mukana paitsi harjoituksissa, mutta myös kesällä pelaamassa.

Mikon kysyessä Heikiltä, mitkä ovat sinun vahvuutesi? Heikki vastaa, että ”minusta pelaajien pitää nauttia pelaamisesta, eikä pelätä tai jännittää. Olla rento ja luottaa itseensä. Uskon, että tässä ilmapiirin luomisessa ja pelaajien vahvuuksien esille tuomisessa, sekä itseluottamuksen vahvistamisessa olen vahvimmillani. Hengenluojana pukukopissa.” ”Jaan pelaajille kaiken sen tiedon ja taidon, minkä oman urani kautta olen saanut.” ”Valmentajana olen vielä oppijana. Ako, Pauli ja Jyrki vetävät erinomaisia harjoituksia, joissa pelaajat varmasti kehittyvät. Akollakin on valtava kokemus sekä pelaajana, että valmentajana ja onkin hienoa seurata hänen johtamiaan harjoituksia.” ”Yhteistyö edustuksen, Pallo-Seppojen ja B-poikien kanssa on erittäin hyvä asia pelaajien kehittymisen kannalta. Haastavia pelejä riittää kaikille.” – kertoo Heikki tyytyväisenä. ”Sparraan poikia vielä harjoituksissa olemalla itse toisinaan mukana. Kovin moni ei minusta ohi pääse. Sanoin pojille, että sitten, kun olen 70 kymppinen ja / tai rullatuolissa, niin teillä on mahdollista minut ohittaa!”

”Hyvin ja hyvällä asenteella pojat tekevät töitä, kaikki uudet kaveritkin ovat menossa kovaa vauhtia eteenpäin” – toteaa Heikki lopuksi ja lähtee avantoon uimaan ja saunomaan!
A-poikien SM-karsinta alkaa lauantaina Hämeenlinnassa Pullerin kentällä klo 13:00 JJK:ta vastaan.