C14 Pojat AL FC HAKA YJ1–ÅIFK 5-1..ja kausi voitolla pakettiin

Jaa tämä juttu!

u mst b kiddinAlueliigan viimeinen FC HAKA-matsi oli perjantaina 9.10 Saharassa. Iltapeli alkoi 19:30 ja oli,vastoin ennakko-odotuksia, ihan siedettävän lämmin, kuivaa,  noin +3 astetta. Suuret unelmat FC HAKAlta olivat jo karanneet ja jäljelle oli jäänyt vain pieni kasvojen pesu: voitolla kuitattaisiin tuon ”rakkaan” kisakumppanin Ilveksen ohi. Tätä kirjoittaessa kaikki pelit on pelattu, ja käteen jäi Alueliigan 4. sija. Kauden wrap-up, summary, statistics & highlights tulee myöhemmin.

Mutta otteluun. Vastustaja ÅIFK ei etukäteen paljoa motivoinut, sillä sen sijoitus oli häntäpäässä. FC HAKA sai kuitenkin heti hyvän alun, kun hyökkäyspäässä oltiin läpiajossa ja paikoilla. Hiipikö hyvä olo ja liika into hyökätä, kun 6’ ÅIFK siirtyi johtoon?

FC HAKAn peli muuttui yliyrittämiseksi ja pelattiin keskialueen sumppuun. Toisaalta, laidat olivat liian kapealla, jotta heitä olisi oikeasti voinut käyttää. Pelin hallinta oli HAKAn käsissä, mutta… huonoja syöttöjä, lohkareita, vääriä ratkaisuja; vedetään kun pitäis syöttää ja toisinpäin.  Puhetta vähän, päätä ei nosteta ylös, ajatus karkaa jo seuraavaan …ajatukseen(?). Siis jalkapalloa.  Samoilla sanoilla voisin raportoida vaikka Suomen maajoukkueen peliesitystä.

Finalmente. 23’saatiin lopulta pallo maaliin painostuksen ja missattujen paikkojen jälkeen. Hene missas oman paikkansa, mutta tarjoili Vikelle boxiin, joka – onneksi – ei vetänyt silmät kii, vaan sijoitti takanurkkaan. Huh, helpotti ja tuntui, että nyt laitetaan kello käyntiin ja odotetaan HAKAn seuraavaa maalia.

Ja 36’ se tulikin ihan nätin kuvion jälkeen, Vikke avas laitaan ja Otto heitti chipin boxiin, johon Tomppa ryntäsi ja nosti molken yli. Melkein harjoiteltu kuvio.

Sitten 40’ tuli merkillinen hetki. Åbolainen pakki torjui käsillä alimpana Akun vedon. Ja sai ansaitusti suoran punaisen. Aku pisti pilkulta ”varmasti” moken käsien kautta pallon maaliin ja peli alkoi olla pelattu.

Toinen puoliaika oli jo HAKAn näytöstä. 61’ Vikke veti vaparin yläripaan, josta kimmonneen pallon jatkoi Petrus sisään. Tilanne 4-1. 70’ åbolaiselta meni hermo, ruma taklaus ja toinen keltainen. Ja sitä myöten suihkuun. Peli oli siis ”uusilla” säännöillä 8 vastaan 10.

ÅIFK kuitenkin välillä pyöritti peliä 8 niin, että alkoi vähän hävettää. No, jostain koskilaiset kaivoi vielä itsekunnioituksen rippeensä ja… 80’ Vikke syötti ja Tomppa sai vielä yhden onnistumisen – aika monen missatun paikan jälkeen.

Videomateriaalin perusteella löytyi paljonkin huomautettavaa, mutta kausi on mukava laittaa voitolla pakettiin. Valmennuksella on jo selkeät kehityskohteet mietittynä tulevalle talvelle ja kaudelle. Ja palataan vielä näihinkin kauden loppuraportissa. Nyt naatitaan. Ja mennään saunaan.

Tähdet:

Tähdet 3-2-1

 

Vikke

Tuomas

Aku

 

FC HAKA j YJ1- ÅIFK 5-1 Perjantaina 9.10

FC HAKA j YJ1 kokoonpano: Samu (1), Antti(4), Joonas(10), Aku(11), Joonas(14), Henrik (15), Tuomas(17), Vikke(21), Olli(27), Markus (31), Tomy (35), Petrus(38), Otto(42)

FC HAKA j YJ1 maalintekijä(syöttäjä):

6’:                                                                                   0-1

23’                                                                                  1-1                 21(15)

36’                                                                                  2-1                 35(42)

40’                                                                                  3-1                 11(rp)

61’                                                                                  4-1                 38

80’                                                                                  5-1                 35(21)

 

Seuraava Alueliigan peli : C15 pojat ja anno domini 2016