A-pojat: tuplareissu Turkuun tuotti yhden sarjapisteen

Jaa tämä juttu!
TPS in maali
Turussa tehtiin maaleja molempiin päihin. TPS:n Emil Enqvist viimeisteli Haka/HJS:n epäonneksi kahdesti.

A-pojat kohtasivat viikon välein vieraissa kahdesti turkulaisia: lauantaina 12.9. FC Inter ja sunnuntaina 20.9. TPS. Ensimmäisessä pelissä Interiä vastaan päästiin tasatulokseen 2-2, mutta TPS jouduttiin tunnustamaan paremmaksi  maalein 4-2. Voittosaumoja olisi  kuitenkin ollut molemmissa otteluissa.

Inter-pelissä Haka/HJS oli liikkeellä ohuella miehityksellä, kun taas sinimustien rivit olivat ensimmäisestä kohtaamisesta vahvistuneet.  Valkopaidat olivatkin ensimmäisen vartin altavastaajina. Kun omaa peliä jaksettiin jauhaa, puntit kuitenkin kääntyivät. Erkka Helmisellä oli pari hyvää tekopaikkaa, mutta johtoon siirryttiin jakson loppuminuuteilla. Dani Molin sijoitti pallon verkkoon upean omalta kenttäpuoliskolta lähteneen syöttökuvion päätteksi.

Toisella puoliajalla hallinta jatkui, ja Inter keskittyi vastahyökkäyksiin. Tasoitus syntyikin yllättäen vajaan tunnin pelin jälkeen keskityspallosta ja puskusta.

Haka/HJS:lle tarjottiin voiton avaimet käteen, kun Interin maalivahti lensi kentältä ulos torpattuan maalipaikkaan murtautuneen Jami Kyöstilän. Vartin verran pelattiinkin yhtä maalia, mutta ilman tulosta. Niinpä vastustaja pääsi sitten iskemään miltei samalla kaavalla kuin heidän tasoitusmaalinsa syntyi.

Paine Interin maalilla kuitenkin jatkui. Yliaika oli jo pitkällä, kun turkulaispelaaja otti kädellään vastaan Akseli Tiensuun keskityksen maalille. Pallo vietiin pilkulle ja Anton Popovitch teki kylmät turkulaisille. Inter-penkillä tunteet puolestaan kuumenivat, ja kaksi pelaajaa lensi punaisin siivin suihkuun viilenemään.

Ottelu oli maalinteon tökkimisesta huolimatta kohtuullisen hyvä suoritus. Varsinkin kun tasuri hankittiin viime hetkillä.

TPS SM
Mestarit lauteilla. Haka/HJS antoi kuitenkin hyvät löylyt.

TPS puolestaan on pelannut vakuuttavan kauden, ja joukkue varmisti Suomen mestaruutensa edellisellä kierroksella. Vierailla oli toisaalta enemmän voitettavaa, ja se näkyi tiukkana asenteena. Kupittaalla nähtiinkin hyvää jalkapalloa.

Ottelun alku aloitettiin kuitenkin joulunvietolla, kun kummatkin joukkueet jakoivat toisilleen lahjamaalit. TPS:n puolustaja ja maalivahti kämmäilivät palautuspallossa. Joonas Immonen puolestaan laukoi päin tepsihyökkääjää, ja siitä pallo toimitettiin nopeasti verkkoon.

TPS Popo
Popon tehoina Turun reissuilta oli kaksi maalia pilkulta.

Molemmat joukkueet pyrkivät rakentamaan peliä, ja pitkät hallintajaksot vaihtelivat tasaisesti. Haka/HJS:lla oli pari hyvää hyökkäystä. TPS siirtyi kuitenkin jakson puolivälin jälkeen johtoon. Heidän laitalinkkinsä haki vauhdilla päätyviivan jo ylittänen ristipallon ja veti sen summittaisesti kohti maalia. Joonas Madetoja sattui olemaan oikeassa kohdassa, ja onnistui yllättämään puskulla kaimansa.

Toiselle jaksolle Haka/HJS sai päälle hyvän draivin, ja keskikentän prässi puri tehokkaasti. Erkka Helminen pääsi seinän pelattuaan murtautumaan läpi, ja hänet kaadettiin. Rankkarispesialisti Popovitch viimeisteli jälleen vuorenvarmasti. Tasoituksen jälkeen näytti hyvältä: peli etenee kohti vierasvoittoa TPS:n ollessa jo sillassa.

TPS Erkka kaadetaan
Erkka nurin ja pallo pilkulle.

Kylmä suihku tuli kuitenkin pikaisesti. TPS:n vasen pakki Emil Enqvist kuskasi pitkään palloa ja laukoi 30 metristä kovan kudin ylänurkkaan.

Vaikka paine TPS:n puolustuspäässä jatkui ja saatiin puolittaisia tekopaikkoja, ei palkintoa tullut. TPS puolestaan vielä kerran iski nopealla vastaiskulla varttia ennen loppuvihellystä.

Haka/HJS kaatui saappat jalassa.  TPS onkin kauden aikana ainoa joukkue, jolle hävittiin kahdesti. Hattua täytyy nostaa myös sille, että kippari Matias Cavénin loukkaantumisen jälkeen hänen aukkonsa puolustuspäässä on pikku hiljaa pystytty paikkaamaan. Tällä kertaa kolme maalia meni hieman erikoislla tavalla sisään, eikä niistä voi puolustusta syyttää.

Kun JJK hävisi sarjakierroksella nousujohteiselle Interille, pelataan viimeisellä sarjakierroksella vielä kunniasta ja sarjan neljännestä sijasta. Ottelu KaaPo:a vastaan pelataan Kaurialassa sunnuntaina 27.9. klo 15.

TPS Akse 2
Akse Tiensuu vuorotteli matseisssa laitapakkina ja keskikentällä.

Haka/HJS TPS-ottelussa:
Joonas Immonen, Vilppu Leinonen (Aku Piispanen 54 min.), Jussi Tuominen (Eric Bullock 70 min.), Eero-Matti Auvinen, Jami Kyöstilä, Timo Viljanen (Dani Molin 77 min.),  Akseli Tiensuu, Anton Popovitch, Erkka Helminen,  Eetu Tapanainen, Leevi Lundell

Maalit/syötöt:
03 min.  Oma maali 0-1
05 min. Eetu Leppänen 1-1
26 min. Joonas Madetoja 2-1
64 min Anton Popovitch 2-2 (RP)
66 min. Emil Enqvist 3-2
78 min. Joonas Madetoja 4-2

—————-

Haka/HJS FC Inter-ottelussa:
Joonas Immonen, Jussi Tuominen, Eero-Matti Auvinen, Jami Kyöstilä, Akseli Tiensuu, Timo Viljanen, Anton Popovitch, Erkka Helminen, Matti Jussila (Sargin Ertürk 46 min.) Eetu Tapanainen, Dani Molin (Eero Viljanen 86 min.)

Maalit/syötöt:
16 min. Dani Molin 0-1
58 min. Markus Blomqvist  1-1
86 min. Tuomas Happonen 2-1
90+5 min. Anton Popovitch 2-2 (RP)

Kuvat: Jussi Rämä