C14 Pojat YJ1– kauneuspisteet sikseen, HAKA –TPS 4-1

Jaa tämä juttu!

FC HAKA j YJ1:n lähti MuSa vierasvoitto alla ja Waltikka turnaus vielä jaloissa kotipeliin TPS valkoista vastaan. Peli alkoi hieman nahkeasti ja TPS pöyritteli palloa näyttävästi. Ensimmäinen maali tulikin HAKAn verkkoon jo 10’. Tämä maali kuitenkin herätti HAKAn ja – kauneuspisteet sikseen- pojat saivat taisteluhenkeä päälle. 22’ Vikke löysi nätillä syötöllä linjasta Tompan ja tilanne 1-1. Vielä ennen 1. puoliajan loppua Tomppa puski keskiympyrässä linjan taakse, kytki turbon päälle, ohitti TPS:n pakit ja laittoi pallon oikeaan alanurkkaan. Tauolle 2-1.

Toinen puoliaika olikin melko tasaista keskialueen taistelua. Tilanne 2-1 on aina vaarallinen, jossa seuraavan maalin tekijä saa usein miten hengen päälle, joten jokainen tilanne, kaksinkamppailu, pallonmenetys, nousee arvoon arvaamattomaan.   Ajassa 75’ 02-lainamies, Seeti, sai TPS-hyökkäyksen poikki keskialueella, laittoi Henelle juoksupallon oikeaa kulmaa kohti. Hene jatkoi pilkun kohdilla vapaana olevallle Tompalle, jolle jäi helppo työ iskeä 3-1. TPS ranka katkesi ja loppu 4-1 oli Hat-trick-tompalle vielä extraa.

Pari ”normaalia” kuittailua video-analyysien perusteella. HAKA oli 4-3-3 ryhmityksellä joka välillä muotoutu 3- 1- 2- 4 , kun etenkin Petrus on kova nousemaan hyökkäyksiin.

Pikkaisen alussa aina hermoillaan ja syötöt ei tosiaan napsahda omille jalkaan. Taktisesti yksi helppo juttu, ja jota voisi opetella, on välit Siis hyökkäys-, keskikenttä-, ja puolustuslinjojen välit. Ne vaan ei saisi kasvaa liian suuriksi. Ja sitä voi kyllä itse seurata kentälläkin..ja kokea ns. ahaa-elämyksen.

Hyökkäyksessä Turbo-Tomppa oli elementissään. Pysyi poissa patsiosta ja teki hyvää työtä myös puolustussuuntaan. Yleensäkin teki valtavan määrän töitä. Paikkoja olisi tietenkin ollut vielä suurempaan maalimäärään. Toinen onnistuja oli Hene, joka teki myös valtavan työn. Mies on varsinainen Box-to-Box-pelaaja.

Keskikenttä oli poikkeuksellisesti hieman hapeton, varsinkin alussa. Sekä Petrus että Make menettelivät palloja. Normaalit tilastomerkinnätkin, yötö ja maalit, jäivät uupumaan. Omalla hyvällä tasollaan jakeli ja katkoi Vikke.

Puolustus teki taas tasaisen varmaa työtä. Mr. ” Cool ’n Gang” Tuomas teki taas nättejä vartaloharhautuksia ja rauhoitti alakertaa. Hyviä nousuja ja pelin rakentamista.

Samu, maalissa, koppasi hyvin irtopallot kiinni. Syntyneelle maalille ei voinut mitään, laukaus oli unelma eli säkä. Maalivahdin avaukset vain näyttää edelleen sinnittelevän ongelmana. Hätäily pois, selkeä ohjaus ja pelaajien oikea-aikainen liike.

Eli kertauksena, vain avainsanat, tiedätte mitä tarkoitan:

  1. Välit
  2. Avaukset

Tuomarilinja oli ok. Yhtään keltaista ei jaettu joten siisti peli.

Yleisöä helli aluksi lämmin sää joka muutui koleaksi iltaa kohti.

Nopeat tähdet kuten poleemiseen urheilu-journalismiin kuuluu:

Tähdet 3-2-1

 

Tomy

Vikke

Tuomas

 

 

FC HAKA j YJ1 – TPS Valk. 4-1 Sunnuntai 13.9

FC HAKA j YJ1 kokoonpano: Samu (1), Antti(4), Seeti(14), Henrik (15), Tuomas(17), Niklas(19), Julius (20), Vikke(21), Olli(27), Markus (31), Tomy (35), Petrus(38), Otto(42)

FC HAKA j YJ1 maalintekijä(syöttäjä):

10’:                                     0-1

22’:                                     1-1                 35(21)

38’:                                     2-1                 35

75’:                                     3-1                 35(15)

77’:                                     4-1                 35

Seuraava Alueliigan peli SalPa – FC HAKA j YJ1 : Su 20.9 klo 13:00, Salo.