Se on pienestä kiinni. – A-pojat tasapeliin Kaurialassa

Jaa tämä juttu!

fce pusku

A-pojat joutuivat tyytymään pistejakoon tiistaina 8.9. Kaurialassa pelatussa ottelussa FC Espoota vastaan. Voittoon olisi ollut hyvät mahdollisuudet, mutta pallo pomppi suotuisasti vastustajalle.

Haka/HJS otti pelin ohjakset käsiinsä alusta pitäen. Palloa kierrätettiin tehokkasti, eikä Espoo siihen paljon päässyt koskeman. Paine tuotti tulosta 13 peliminuutilla. Vastustajan puolustajalta pallo suuntautui Leevi Lundellille, joka tinttasi sen vauhdilla maaliverkkoihin.

Leevi laukoo, ja pallo maaliin. Kärkimiehellä oli jakson lopussakin avopaikka ratkaista ottelu, mutta nosto meni hieman yli.

Espoo jatkoi altavastaajana, mutta onnistui vastahyökkäyksessään. Jonas Fröberg pääsi irtopallon perään Haka/HJS:n hyökkäysalueella ja nykäisi Ege Auvisen paidasta sen verran, että pääsi hänen ohitseen. Joonas Immosen torjunnasta pallo pomppasi maaliin.

10 minuuttia myöhemmin nähtiin kaksi maalia. Edu Tapanainen laukoi, ja Erkka Helminen sijoitti veskarin torjuman pallon sisään. Hetken päästä Espoo käynnisti pistohyökkäyksen. Pallo pelattiin laitaan, ja Niklas Tallqvist onnistui pienestä kulmasta laukomaan sen takanurkkaan.

FCE Edu
Tekopaikkoja oli riittävästi. Tämäkin Edun laukaus päättyi veskarin näppeihin.

Puoliajan lopulla kotijoukkueella oli vielä muutama loistopaikka siirtyä johtoon, mutta vedot menivät kohti veskaria tai hieman ohi.

FC Espoo oli saanut tauon aikana pukukopissa hengen päälle, ja joukkue tuli kentälle kovalla sykkeellä. Immonen joutui muutaman kerran tositoimiin. Painetta kesti parikymmntä minuuttia. Valkopaitojen peli oli ajoittain sekaisin, palloja hävittiin ja syötöt menivät harakoille.

Jakson puolivälin jälkeen vastustajan väsähtäessä alettiin taas pelata hyökkäyspäädyssä yhtä maalia Espoon tyytyessä muutamaan vastaiskuun. Loppuminuutit mentiin perinteistä brittifutista. Pitkät avaukset ja hurja yrittäminen ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta. Loppuvihellyksen jälkeen kotijoukkuessa ei tyytyväisiä kasvoja näkynyt.

iltavalot
Viimeisten minuuttien hurja loppukirikään ei tuottanut voittomaalia, vaikka se oli monesti pienestä kiinni.

Ottelun hallinta ei tuottanut täyttä pistepottia, kun naapuri käytti paikkansa tehokkaasti hyväkseen ja puolusti kohtuullisen tiiviisti. Kaurialan kentän ruoho oli pitkää molemmille joukkueille, mutta teknisesti ja taktisesti taitavampaa kotijoukkutta se taisi haitata enemmän syöttöjen jäädessä tällä kertaa usein lyhyiksi ja epätarkoiksi.

Pistejako tiesi YJ:n putoamista pistetaulukossa pari sijaa alemmaksi. Samalla se kiristi kilpailua sarjan kärkipäässä, kun kolme ottelua on pelaamatta. Pelit jatkuvat jo tämän viikon perjantaina, kun A-pojat matkustavat Turkuun kohtaamaan FC Interin.

Ottelun tähdittäjänä toimi Hämeenlinnassa tunnettu jalkapallon monitoimimies Ari Ketola. Hän järjesteli tähdet seuraavaan rotaatioon:

FCE AP

   Leevi Lundell
            Eero-Matti Auvinen
                     Eetu Tapanainen

Haka/HJS FC espoo-ottelussa:

Joonas Immonen, Aku Piispanen, Jussi Tuominen (Dani Molin 81 min.), Eero-Matti Auvinen, Jami Kyöstilä, Timo Viljanen,  Akseli Tiensuu,  Erkka Helminen, Matti Jussila, Eetu Tapanainen, Leevi Lundell (Eric Bullock 71 min.)

Maalit/syötöt:

13 min.  Leevi Lundell 1-0
26 min. Jonas Fröberg 1-1
35 min. Erkka Helminen 2-1
36 min Niklas Tallqvist 2-2

Haka/HJS varoitukset:

51 min. Akseli Tiensuu
63 min. Leevi Lundell

Ottelupöytäkirja: http://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&341182&ASM

Ottelun kuvat: Jussi Rämä