A-pojat jatkoivat voittojen tiellä

Jaa tämä juttu!

FC Haka/HJS:n yhteisjoukkue kohtasi lauantaina 15.8. Pullerissa JJK:n. Kyseessä oli ns. kuuden pisteen peli;  JJK oli ennen ottelua sarjakakkosena ja kaksi pistettä kotijoukkuetta edellä. Tuloksena oli nousu tappioasemasta 2-1 voittoon näyttävällä pelillä. Voitolla kiilattiin puolestaan JJK:n ja KuPS:n ohi SM-sarjataulukon kakkoseksi.

Ottelun ensimmäiset kymmenen minuuttia enteilivät tiukkaa matsia, kun molemmat joukkueet painoivat todella kovalla tempolla tasavahvasti palloa hyökkäyssuuntiinsa.  Hallinta siirtyi pikku hiljaa yhä selkeämmin valkopaidoille. JJK osoitti vaarallisuutensa nopeissa vastahyökkäyksissä, ja maalivahti Joonas Immonen joutui oikeisiin töihin.

JJK Niilo
Siitä vaan viiden kaverin ohi. Niilo väläytti taidon ja voiman yhdistelmää JJK:n boxissa.

Puolittaisia tekopaikkoja saatiin luoduksi ja kotijoukkueen johtomaali oli todella lähellä, kun parikymmentä minuuttia oli pelattu. Niilo Mäenpää eteni röyhkeästi JJK:n puolustusbussin läpi, ja veskari torjui kudin vaivoin kulmaksi. Kulmatilanteessa parikin kaveria pääsi hyvään vetopaikkaan, mutta JJK kesti paineen.

Takaisku koettiin 26 peliminuutilla. Kotijoukkueen keskikentän ja puolustuksen välissä oli liikaa tyhjää, kun pallo pelattiin nopeasti naapurin isokokoiselle hyökkääjä Genc Kovaqille. Tämän tarkka kuti oikeaan alanurkkaan vei JJK:n johtoon.

JJK masan paikka
No Goal. Matti Jussila laukoo karvan verran ohi.

Hetken aikaa JJK piti maalin innoittamana aloitetta näpeissään. Puoliajan loppua kohti Haka/HJS pääsi taas pelirytmiin, mutta suoraviivaisuutta hyökkäyspäässä puuttui. Jakson loppupuolella oli pari tasoituspaikkaa, mutta Erkka Helminen ja Matti Jussila eivät aivan onnistunet viimeistelyssään.

JJK Egen maali
Siellä lepää. Egen tasoitusmaalikuviota oli harjoiteltu hieman ennenkin.

Toinen puoliaika lähti käyntiin isännän äänin. Neljännellä minuutilla saatiin kulmapotku, ja Eero-Matti Auvinen puski Jussilan keskityksen maaliin. Toinen puskumaalin paikka aukeni vaparista Matias Cavenille, mutta pallo kiersi hieman ohi.

Reilun tunnin pelin jälkeen Akseli Tiensuun tullessa keskikentältä vaihtoon Eetu Tapanainen pääsi kentälle . Hänellä riitti tuoreita jalkoja  ja motivaatiota pitkän pelitauon jälkeen. Viisi minuuttia kentällä, Jussila syötti Edun karkuun, ja spurtin jälkeen pallo sujahti tarkasti maaliin.

JJK Edun maali
Edu kirmasi huilin jälkeen kuin vasikka kevätlaitumella ja laukoi voittomaalin.

Johtomaalin jälkeen valkopaidoilla ei ollut oikeastaan mitään hätää. Palloa kierrätettiin varmoin ottein, ja muutamaan kertaan päästiin laukomaan. JJK ei saanut loppukiriä aikaan, ja muutaman mintuutin lisäajan jälkeinen loppuvihellys sinetöi numeroiksi 2-1.

Haka/HJS:n peliesitys oli taattua tavaraa. Parolan telaketjuosasto rouhi puolustuspäässä takuuvarmasti. Hyökkäyspäässä onnistuttiin luomaan maalipaikkoja, joskin muutaman kerran olisi voinut pelata nopeasti suoraan eteenpäin sen sijaan, että nousu muuttui hitaaksi rakenteluksi.

Tältä pohjalta on oivalliset lähtökuopat kohdata FC Jazz, joka saapuu Apialle sunnuntaina 23.8. klo 13. Tervetuloa kannustamaan!

Voittomaali poiki Edulle kolme natsaa, ja puolustuskalusto teki hyvää työtä myös hyökkäyspäässä.

Ottelun tähtiraatina toimi tällä kertaa katsomon vakiokasvopari Kirsi ja Arto Viljanen, joilla on pitkä kokemus HJS:n juniorijalkapallon parissa. Tähdet, tai tällä kertaa jämät menivät nyt Parolannummen puurtajille:

Eetu Tapanainen  kersantti

 Jami Kyöstilä       alikersantti

  Matias Caven      korpraali

 

Haka/HJS JJK-ottelussa:

Joonas Immonen, Vilppu Leinonen, Matias Caven, Eero-Matti Auvinen, Jami Kyöstilä, Niilo Mäenpää, Erkka Helminen, Akseli Tiensuu (Eetu Tapanainen 61 min.), Matti Jussila (Jussi Tuominen 66 min.), Leevi Lundell (Eric Bullock 81 min.)

Maalit/syötöt:

26 min.  Genc Kovaqi  0-1
49 min. Eero-Matti Auvinen (Matti Jussila) 1-1
67 min. Eetu Tapanainen (Matti Jussila) 2-1

Haka/HJS varoitukset:

75 min. Timo Viljanen

Ottelun kuvat: Jussi Rämä

Ottelupöytäkirja: http://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&341170&ASM