C14 Pojat YJ1– Tärkeintä ei ole voitto..vaan sarjaykkösen päänahka

Jaa tämä juttu!

Kun HAKA joutui aikanaan luopumaan Alueliigan johtopaikastaan, paikan valtasi ÅIFK.  Sen jälkeen ÅIFK johti sarjaa ilman ainuttakaan tappiota tai tasapeliä. Ja tässä vaiheessa sarjaa näytti jo vahvasti siltä, että ÅIFK nousee Etelä-Länsi-liigaan. Historian kirjoihin jää kuitenkin yksi tahra ja sen aiheutti HAKA.

16.6.2015 Åbon Kupittaalla HAKA YJ1 pieksi sarjajohtajan ja Etelä-Länsiliigaan nousijan maalein 1-2.

Kovasti myöhässä oleva otteluraportti perustuu poikien omiin värittämättömiin ja totuudellisiin kuvauksiin, kuulo- ja huhupuheisiin sekä hevosmiesten tietotoimiston uutisiin (HTT). Tämä siksi koska tapahtumahetkellä allekirjoittanut kärvisteli kaatosateisessa Shanghaissa. Täten myös kuvat ja videomateriaali puuttuu.  Mutta totuus eikä journalistin erehtymättömyys pala tulessakaan.

HAKAlla ei ollut missään vaiheessa mitään hätää.  Näin aikalaiskertomus alkaa.

Tosin ÅIFK teki heti alussa maalin. Mutta HAKAlaisten asenne oli kohdallaan ja peli kulki. Tiukka prässi-peli yllätti sarjajohtajan ja vaarallisia hyökkäyksiä saatiin jatkuvasti åbolaisten maalille. HAKAn peli oli hyvässä balanssissa ja rosteri kasassa. Ainoa merkittävä puute oli Tompan poissaolo, mutta muut olivat valmiita ottamaaan vastuuta.

Ja toisen puoliajan aikana tilanteet johtivat jo tulokseen. Make syötti upeasti ÅIFK puolustuslinjan taakse Henelle juoksupallon, jonka Hene ”Henkke Larsson” otti täydellisesti haltuun. Näin kerrotaan. Vastustajan mokke juoksi liian lujaa peittämään, jolloin Hene vei tylysti moken ohi ja pisti pallon tyhjiin. Peli tasan.

Ja HAKA löi lisää löylyä. Hetken päästä Vikke antoi vaparin boxiin, molke seikkaili taas ja Jommi oli vaaksan päässä päästä pukkaamaan pallon sisään. Mutta tästä ei mennyt kuin tovi niin sama paikka, sama vapari, sama Vikke ja sama Jommi. Ja tällä kertaa Jommi osui ”puhtaan” osuman ja pisti verkot tötterölle. Ja jonkun versio puhui jostain saksipotkustakin, mutta siitä tarvittaisiin kyllä vahvoja aikalaistodistuksia.

Loppu hyvin kaikki hyvin. HAKA vei ja ÅIFK vikisi. Ja tässä vaiheessa kautta kun HAKAlla jäljellä on vielä yksi ottelu ja ÅIFK on pelannut jo omat ottelunsa, voi todeta että ÅIFK tulee voittamaan sarjan ja nousemaan Etelä-länsi-liigaan. Mutta ainoan tappionsa he kärsivät HAKAlle. Ja voi vain spekuloida, mikä olisi HAKAn sijoitus, jos kauden aikana rosteri olisi pysynyt hieman paremmin terveenä ja kasassa.  Paluumatkalla bussissa tunnelma oli katossa ja tilanteita kerrattiin vahvalla näkemyksellä.

Keskiviikkona 24.6 HAKA kohtaa alkukauden viimeisessä ottelussaan TKT:n. Areenana ei ole mikään vähäisempi kuin TEHTIS. Aika klo 20:00. Vähän niiku TV-ottelu. Kyseessä on kunniakas päätös alkukaudelle. Panoksena mahdollinen toinen sija.  Tervetuloa!

FC HAKA j YJ1 kokoonpano: Samu (1), Antti(4), Ville(9), Joonas K.(10), Aku (11), Joonas V.(14), Henrik (15), Ville(16), Tuomas (17), Niklas(19), Vikke(21), Olli(27), Markus (31), Otto (42)

FC HAKA j YJ1 maalintekijä(syöttäjä):

55’:                                     1-1                 15 (31)

71’:                                     2-1                 10 (21)

FC HAKA j YJ1 Alueliigan seuraava peli: Ke 24.6 klo 20:00 , TKT., TEHTIS.  Alkukauden päätöspeli.