C14 YJ1 pojat ja Ei me -piip- mitään havaittu!

Jaa tämä juttu!

FC HAKA j YJ1:n 6 ottelun upea voittoputki maalierolla 38-8 katkesi. Sinne historiaan hävisi. Päähän ottaa. Mustavalkoiset lähtivät Tampereelle Ilvestä vastaan rampana. Ja se näkyi.

En tiedä, mikä pöpö Walkiakoski-Lempäälä (Lembois på svenska, huom. 2. kotimaista opiskelevat pojat) akselilla pöyrii, mutta nyt jo toista viikkoa pelaajia on 20-40% poissa kuvioista. Koko keskikentän vakio-roosteri oli veke vahvuudesta.

Parrasvaloisa pöyrii yleensä maalintekijät, joten aina välillä tuntuu unohtuvan, mikä saa homman toimimaan. Keskikenttä. Hyökkäyksiin tarvittavat avaukset ja sitä tukeva toinen aalto, laidanvaihdot sekä puolustuksen tuki ja pelinkääntäminen nopeasti tai hitaasti ylöspäin, on keskikentän duunia. Ja tästä voikin sitten implisiittisesti johtaa sen, mitä keskikenttäpelaajalta vaaditaan ennen kuin tuo kaikki onnistuu. Juoksemista.

Mites se peli sitten? No jaa, Ilveksen normaalia tiki-takaa. Ja sitten vielä tiki-takaa. Olihan siinä myös taka-tikii. Eihän sitä maaliakaan tahtonut millään syntyä. Lopulta mustavalkoiset auttoivat kaveria hädässä ja sössivät vähän, että kaveri sai ne 2-0:nsa tehtyä. Mustavalkoisillakin oli – kuten aina – paikat tehdä ne maalit, mutta kun niitä paikkoja pitää olla 100 että se yksi menee sisään.

Parasta pelissä? Ehdottomasti yksi ja ainoa asia, joka tästä pelistä viedään mukana. Ei, en tarkoita sitä vastustajan valmennuksen huutoa ”Havaitse tilanne”.

Vaan meidän oma YJ1:n Ultra – Pyrde – tuli kannustamaan vieraspeliin tietäen että nyt tarvitaan kaikki tuki, mitä Koskista löytyy. Koska fanijuna meni Toijalaan ja peli oli Tampereella, niin otin kyytiin. Valitteli, että rumpu jäi Tehtikselle lukkojen taa. Tää vääryys korjataan seuraavaan peliin!

Pää pystyyn. Ja kun saadaan rosteri kuntoon, niin nyletään kaikki turkiseläimet mikkä tulee vastaan. Ja muukkin.

FC HAKA j vierailee Ilves Kelt. maalilla.
FC HAKA j vierailee Ilves Kelt. maalilla.

Ps. Ja muukkin mustavalkoiset on nousseet sillasta ja pärjänny. 6. kesäkuuta Juventuksen ”Bianconerit” kohtaa jonkun tiki-taka-porukan.

FC HAKA j YJ1 kokoonpano: Samu (1), Sampo(7), Ville(9), Joonas K.(10), Aku(11), Joonas V.(14), Henrik (15), Tuomas (17), Niklas(19), Olli(27), Santtu(28), Tomy(35), Otto (42) ja Ultra-Pyrde(26)

FC HAKA j YJ1 Alueliigan seuraava peli: Su 24.5 klo 13:30 , TPS valk., Yläkenttä.

FC HAKA j YJ2 Piiriliigan seuraava peli: Ke 20.5 klo 18:00 , HJS Sininen,Pulleri2