A-pojat varmistivat maalittomalla tasapelillä SM-sarjapaikan

Jaa tämä juttu!

Aloitus JJK

Lauantain myöhäisottelussa Haka/HJS kohtasi Jyväskylässä vieraskentällä JJK:n, joka ennen peliä hengitti sarjataulukossa valkopaitojen niskaan. Kotijoukkueelle pisteiden saaminen oli ehkä hivenen tärkeämpää kamppailussa  SM-sarjapaikasta, ja osittain sen vuoksi nähtiinkin erittäin tasainen ja tiukka kamppailu.

Ottelussa ei tuhannen taalan maalipaikoilla mässäilty. YJ:n ehkä parhaat saumat olivat Eric Bullockilla, joka pääsi kerran läpiajoon. Hyökkäykset sumppuuntuivat useimmiten jo keskikentällä, ja boxiin pääsy oli harvinaista. Puolustus selvisi jälleen puhtain paperein hoidellessaan muutamat JJK:n terävät hyökkäykset.

YJ hoitelee kulmatilanteessa pallon väljemmille vesille.

Ainoiksi tilastomerkinnöiksi jäivät vaihdot ja muutama keltainen kortti. Vaihdosta sisään tullut Dani Molin sai tosin toimia sijaiskärsijänä tuomarin erehtyessä rikkoneen Haka/HJS:n pelaajan henkilöllisyydestä.

Kun KuPS hoiteli omassa ottelussaan VIFK:n, se ohitti taulukossa YJ:n. Tasapeli Jyväskylässä osoittautui kuitenkin arvokkaaksi. SM-sarjapaikka varmistui sen johdosta jo ennen ensi viikon päätöskierrosta. Ilveksen hävittyä MP:lle kotonaan FC Haka/HJS tulee sijoittumaan SM-karsintalohkossaan vähintään kolmanneksi.

Päätöskierroksen otteluissa Haka/HJS- VIFK ja Jazz-Ilves ratkeaa, nouseeko sijoitus vielä pykälää korkeammalle. Ykkössijakin olisi vielä teoriassa mahdollinen, mutta se edellyttäisi, että TPV:n kaataa KuPS:n vieraissa ja Jazz häviää kotonaan Ilvekselle. Neljännestä sijasta ja kahdesta jatkokarsintapaikasta käydään viimeisissä otteluissa armotonta pudotuspeliä, jossa mukana ovat JJK, VIFK, Ilves ja MP.

JJK kopissa

Haka/HJS  JJK-ottelussa:
Joonas Immonen, Vilppu Leinonen, Eero-Matti Auvinen, Matias Caven, Jami Kyöstilä,  Anton Popovitch,  Eric Bullock (74 min. Dani Molin), Matti Jussila (83 min. Akseli Tiensuu), Niilo Mäenpää, Aapo Mäenpää, Eetu Tapanainen.

Haka/HJS varoitukset:
18 min. Eric Bullock
83 min. Matia Caven
87 min. Dani Molin
90+2 min. Anton Popovitch

Kuvat: Jyrki Piispanen