A-pojat voitokkaita Hämeenlinnassa

Jaa tämä juttu!

Taistelu PK-35

FC Haka j./HJS yhteisjoukkueen harjoituspelit jatkuivat lauantaina Pullerin tekonurmella. PK-35:n ja VJS:n yhteisjoukkue osallistuu SM-karsintoihin eteläisessä lohkossa.

Alkuminuuttien säätämisen jälkeen isännät ottivat ohjat käsiinsä ja juoksuttivat pääkaupunkiseudun pelaajia lähinnä heidän puolustuspäässään. Aukkoja löytyi eniten oikealta laidalta, ja hanakasti noussut laitapakki Jami Kyöstilä käytti tilan hyväkseen. Pelivauhti oli kohtuullisen kova, ja tilanteet päättyivät hätiköintiin. PK-35/VJS:n maalitolppa kolisi 15 peliminuutilla, mutta sen lähemmäksi maalia ei Haka ensimmäisellä puoliajalla päässyt huolimatta miltei kymmenestä tekopaikastaan.

PK sen sijaan pääsi, kun puoli tuntia oli pelattu. Toppari Matias Cavenilla oli epäonnea. Hän liukastui alimpana miehenä, vieraiden ylhäällä kärkkynyt hyökkääjä Wares Halimi sai pallon ilmaiseksi ja toimitti sen jäätävästi maaliin. Vastustaja sai tästä lisäpotkua peliinsä, ja vastaavasti Haka/HJS:n rivit olivat jakson loppuminuutit hieman sekaisin.

Eki ei jäätynyt nollakelissä.
Eki ei jäätynyt nollakelissä.

Toiselle puoliajalle kotijoukkue teki lukuisia vaihtoja, ja ennen kuin peli asettui uomiinsa, vieraat järjestelivät muutaman nopean ja vaarallisen hyökkäyksen valkopaitojen maalille. Kun tunti oli pelattu, Haka/HJS pääsi tasoittamaan. Vaihdosta laitapakiksi tullut Jussi Tuominen nousi röyhkeästi, Matti Jussila syötti boxiin Eric Bullockille, ja tämä pääsi vetämään kovan kudin ohi maalivahdin.

Popo tarjoilee ja Edu viimeistelee.
Popo tarjoilee ja Edu viimeistelee.

Vartti tasoituksesta Erkka Helminen vapautti linjalle nousseet Anton Popovitchin ja Eeetu Tapanaisen onnistuneesti kaksin maalivahtia vastaan. Vieraiden hyökkäysinto alkoi tämän jälken laantua. Loppuminuuteilla vasempana pakkina pelannut Aku Piispanen pommitti laidasta maalivahtia, ja pallon kimmottua kentälle Akseli Tiensuu laukoi vasurilla päätösnumeroiksi 3-1.

Akse PK-35
Axe ottaa pallon haltuun ja nollaa PK:n haaveet tasapelistä.

Vaikka vieraat tulivat kovaa vastaan, kotijoukkueen taso riitti voittoon. FC Haka/HJS yj:n peli ei häikäissyt, mutta siltä nähtiin kentällä muutamia hienoja väläyksiä ja pääsääntöisesti hyviä ratkaisuja. Kun hyökkäyspeli viimeisellä kolmanneksella kehittyy vielä tarkemmaksi ja syötöt menevät päivän peliin verrattuna paremmalla prosentilla omille, niin pullat näyttäisivät olevan hyvin uunissa.

FC Haka/HJS yj PK-ottelussa:

Eero Viljanen, Matias Caven, Eero-Matti Auvinen,  Antti Kekkonen, Jussi Tuominen, Jami Kyöstilä, Akseli Tiensuu, Erkka Helminen, Anton Popovich, Eetu Tapanainen, Timo Viljanen, Eric Bullock, Dani Molin, Matti Jussila.

Maalit/syötöt:

31 min Wares Halimi   0-1
60 min Eric Bullock (Matti Jussila)  1-1
25  min Eetu Tapanainen (Anton Popovich)  2-1
87 min Akseli Tiensuu  3-1

Ottelun kuvat: Jussi Rämä