A-poikien harjoituspelit päättyivät voittoon ParVi:sta

Jaa tämä juttu!

Parvi - tilanne1

FC Haka/HJS yj pelasi lauantaina 24.1 Pullerissa talven viimeisen harjoitusottelunsa ennen A-junioreiden SM-karsintasarjan alkua Parolan Visan edustusjoukkuetta vastaan. ParVi pelaa ensi kaudella nelosdivaria, mutta kokoonpanossa oli kavereita, joilla oli kokemusta ykkösdivarista ja jopa Veikkausliigasta.

ParVi aloiti hyvin ja meni johtoon reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen pilkulta. Rankkari tuli kohtalaisen helposti. Jami Kyöstilä ja Parvin hyökkääjä kaatuivat, ja ylösnoustessaan Jami hieman sitoi Parvin hyökkääjää.

Valkopaidat kuittasivat nopeasti perään. Siihen tarvittiin Eetu ”Edu” Tapanaisen ja Eric ”Erkki” Bullockin seinäsyötöillä rakennettu tilanne vastustajan boxin sisään. Viimeinen syöttö kulki Matti ”Masa” Jussilalle, joka viimeisteli vasempaan alanurkkaan.

Jakson lopussa Akseli ”Axe” Tiensuu haisteli tilanteen ParVin maalivahdin torjuessa pallon sivuun, hankki hieman tilaa ja syötti takaviistoon Dani Molinille. Dani sijoitti rauhassa pallon takanurkkaan.

Toisella puoliajalla ParVin paukut alkoivat loppua,  ja A-juniorit saivat rauhassa pyörittää peliä ParVin kenttäpuoliskolla. Loppuminuuteilla nähtiin hieman edellisen maalin kaltainen tilanne, mutta nyt syöttäjänä oli Erkki  joka näki Timo Viljasen hyvän juoksun vastustajan boxiin.

Useampaankin maaliin olisi ollut mahdollisuus. Puolen tunnin pelin jälkeen vastustajan molari avasi vahingossa boxin oikealla kulmalla olevalle Masalle. Hän taisi itsekin hämmästyä tilannetta, ja aikaili sen verran vedossaan että vastustajan topparit ehtivät häiritsemään. 34 minuutilla Erkki veti 25 metristä vaparin, joka otti kimmokkeen muurista. Vastustajan molari ehti tähän niukin naukin mukaan. Axe puolestaan veti 20 metristä kovan kudin ylärimaan ja pallo kimposi maaliviivalle.

Otteluun vaikutti suuresti Pullerin kentän lumisuus ja liukkaus, joka teki pelaamisesta vaikeaa. Tämä aiheutti myös tuomarille vaikeuksia erottaa oliko kyseessä rike vai liukastuminen.

Hämeenlinnan kaupunki säästää väärässä kohdassa, kun lämmitys on säädetty noinkin heikolle teholle. Loukkaantumisriski on suuri, kun tosipeleissä pelataan täysillä. Pahimmassa tapauksessa täytyneekin harkita otteluiden siirtämistä muualle, jos säät eivät suosi ja kenttä on jäinen.

Vielä viikko jäljellä karsintapelien alkuun.
Vielä viikko jäljellä karsintapelien alkuun.

FC Haka/ParVi-ottelussa:

Eero Viljanen, Matias Caven,  Antti Kekkonen, Jussi Tuominen, Jami Kyöstilä, Vilppu Leinonen, Akseli Tiensuu, Joonas Ritonen, Eetu Tapanainen, Timo Viljanen, Eric Bullock, Dani Molin, Matti Jussila.

Maalit/syötöt:

11  min  ParVi    RP   0 – 1
14  min  Matti Jussila (Eric Bullock)        1 – 1
43  min   Dani  Molin  (Akseli Tiensuu)  2 – 1
83   min  Timo Viljanen (Eric Bullock)   3 – 1

Ottelun kuvat: Jussi Rämä