Pisteet niukasti Espooseen

Jaa tämä juttu!
Juuso Ylinen pelasi avauksessa laitapakkina. Hyvän peliesityksen kruunasi pitkä rajaheitto, josta Hakan maalipörssin kärjessä majaileva Antti Kekkonen tasoitti ottelun.

Hakan B-pojat taistelivat hyvin sarjan jaetulla kärkisijalla olevaa FC Espoota vastaan, mutta joutuivat taipumaan toisella jaksolla maalin tappioon Rauhalassa sunnuntaina 5.10. Kun edellisessä kohtaamisessa oli koettu rökäletappio, nyt kyettiin vastustaja haastamaan aivan eri tavalla.

Ottelu oli Hakan osalta todennäköisesti koko kauden kovatempoisin. B-poikien tilannenopeudessa on tapahtunut selkeää kehitystä. Vaikka kaksinkamppailuja etenkin ensimmäisellä jaksolla hävittiin, pallon alle ehdittiin kohtuullisen nopeasti. Pallonriistot pystyttiin muutaman kerran kääntämään muutamalla kosketuksella teräviksi vastahyökkäyksiksi.

Ensimmäiset puoli tuntia Espoo hallitsi. Ensimmäinen takaisku koettiin, kun keskikenttä ja puolustus eivät pystyneet katkaisemaan Espoon nopeaa hyökkäystä. Toinen maali syntyi kovasta kaukolaukauksesta. Haka pääsi kuitenkin peliin mukaan, kun Akseli Tiensuu sooloili pallon keskikentän läpi, ja Alex Hård sekä Markus Salonen hoitivat pallon parilla kosketuksella varmasti maaliin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Juuso Ylinen heitti pitkän rajaheiton Espoon maalille ja Antti Kekkonen jatkoi pallon tolpan kautta verkon perille.

Toinen puoliaika alkoi tasaisena. Espoo sai kymmenen minuutin jälkeen vapaapotkun 25 metristä,  ja tarkka veto upposi takanurkkaan. Toinen takaisku olisi ollut mahdollinen, kun Espoolle tuomittiin rangaistuspotku. Hakan maalissa loistanut Ville Karirinne torjui pilkun, ja mahdollisti Hakan hyökkäävämmän ryhmityksen ja takaa-ajon. Muutamasta hyvästä tilanteesta huolimatta tasoitusta ei kuitenkaan saatu aikaan. Pisteet matkasivat Espooseen lopputuloksella 2-3.

Vielä olisi kesää ja yksi ottelu jäljellä. Ensi sunnuntaina Kauniaisissa nähdään, mikä sitten on lopullinen sarjasijoitus.

Haka vs. Espoo

Ville Karirinne, Aku Piispanen, Lauri Tapiola, Aleksi Pirttijoki, Juuso Ylinen (Adrian Kühnis 63 min), Markus Salonen, Antti Kekkonen, Ertürk Sargin, Akseli Tiensuu, Alex Hård, Waltteri Hopia (Samuli Mikkola 63 min)

Maalit
19 min FC Espoo 1-0
27 min FC Espoo 2-0
34 min Markus Salonen (Alex Hård) 2-1
37 min Antti Kekkonen (Juuso Ylinen) 2-2
50 min FC Espoo 3-2

Hakan varoitukset
50 min Lauri Tapiola