Hakan peli repsahti

Jaa tämä juttu!

 

Kaatosade huuhtoi Hakan pelihalut tiistaina.
Kaatosade huuhtoi Hakan pelihalut tiistaina.
Haka - Inter Joonas Ritonen3
Joonas Ritonen upotti Hakan avausosuman ja Jesse Oksanen loppuhetkien kavennusmaalin.

Interistä tuli ensimmäinen joukkue, jota Haka ei pystynyt voittamaan A-poikien SM-sarjassa. Turkulaiset ottivat keväällä niukan voiton Kupittaalla, ja toistivat temppunsa tiistaina Apian nurmella lukemin 3–4.

Puolen tunnin pelin jälkeen kukaan ei olisi uskonut, että ottelussa vielä kamppaillaan voittajasta. Kotijoukkue pyöritti pallorallia, joka päättyi vuoroin nopeaan ja hitaaseen hyökkäykseen ja maalipaikkaan.

Joonas Ritonen yllätti turkulaismaalivahti Teemu Muurisen kaukolaukauksella jo kolmen minuutin pelin jälkeen, ja Matti Jussila sijoitti Ossi Lindemanin järjestelemästä avopaikasta 2–0 osuman 29. minuutilla.

Juonikkaat valkopaidat tekivät pelistään helpon näköistä. Lindeman ja Erkka Helminen nauttivat hymy huumilla turkulaisten juoksuttamisesta, Matti Jussilalla ja Jesse Oksasella oli aikaa järjestellä maalitilanteita itselleen ja muille. Eric Bullockille järjestyi parikin huipputilaisuutta ottelun tappamiseen.

 

Jalkapallossa ei ole aikalisää, mutta vaihtojen avulla valmentaja voi rauhoittaa tilanteen ja ryhmittää joukkonsa uusiksi. Turkulaisten käskyttäjä turvautui kahden maalin takaa-ajoasemassa tuplavaihtoon ja heitti kentälle isompaa ja fyysisempää kaveria. Vaihtomiesten johdolla Inter tiivisti ja nosti prässiään, eikä Haka tahtonut löytää avaimia sen ohittamiseen.

Harhasyötöt ja pallonmenetykset seurasivat toisiaan, ja vieraat painoivat pelin avausjakson viimeisen kymmenminuuttisen ajaksi Hakan päätyyn. Komea tolppalaukauskaan ei herättänyt Hakaa, vaan Inter-myllytys jatkui taukovihellykseen saakka. Hieman ennen sitä Tuomas Happonen teki ansaitun kavennusmaalin.

 

Avausjakson lopussa saderyöppy huuhtoi Hakan pelihalut ja teki kentästä liukkaan. Kotijoukkue reagoi olosuhteiden muutokseen siirtymällä liukutaklauspeliin. Välillä kyljellään oli puoli joukkuetta, eikä osa pelaajista päässyt enää jaloilleen koko ottelussa.

Kavennusmaalista lisäkipinää saaneet vieraat ottivat toisella jaksolla pallonhallinnan ja pakottivat Haka-pelaajat epämukavuusalueelleen: puolustamaan ja kamppailemaan.

Toisen jakson alkajaisiksi ottelun paras pelaaja Juho Salminen pujotteli Haka-puolustuksen läpi ja nöyryytti päätteeksi vielä maalivahti Mikko Ananinia.

 

Kotijoukkueen piti kaivaa pallo vielä kahdesti omasta maalista, ennen kuin se heräsi taas taistelemaan ottelun voitosta. Takaiskut syntyivät hermostuneisuuden ja huolimattomuuden tuloksena. Ohjaavan puheen sijaan Haka-pelaajat kuittailivat toistensa virheistä – ja antoivat itse perään kohtalokkaita harhasyöttöjä.

Kotijoukkueen vaihtomiehetkään eivät tällä kertaa tuoneet peliin piristystä. Ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella nähtiin, ettei Hakan repsahdus johtunut paukkujen puutteesta. Kun pallo laitettiin riittävän ripeästi liikkeelle, maalipaikkoja alkoi taas siunaantua.

Jesse Oksasen kavennusmaali tarjosi kotijoukkueelle tilaisuuden taistella viimeisen kymmenminuuttisen ajan ottelun voitosta. Inter -maalille luotiin liuta erinomaisia paikkoja, mutta ansaittua tasoitusta ei saatu aikaan.

Apian 130 katsojan ennätysyleisö purki kiukkuaan hämeenlinnalaistuomari Teemu Pylkkäseen. Hänen tuomionsa harvensivat Hakan hataria rivejä entisestään, sillä Oksanen huilaa sunnuntaisen ottelun varoitustilin täyttymisen vuoksi. Silloin Apialle saapuu sarjan kärkijoukkue KuPS. Ottelu alkaa 24.8. kello 13.

 

 

Haka HJK-pelissä

Mikko Ananin, Aki Sihvonen, Eemi Räsänen, Anton Popovitch, Ossi Lindeman, Kim Lingman, Erkka Helminen, Joonas Ritonen (75. Akseli Tiensuu), Jesse Oksanen, Eric Bullock, Matti Jussila (58. Ali Al-Zubeidi)

 

Maalit

3. Joonas Ritonen (Eric Bullock)
29. Matti Jussila (Ossi Lindeman)
44. Tuomas Happonen, Inter
49. Juho Salminen, Inter
70. Juho Salminen, Inter
78. Gesim Voca, Inter
83. Jesse Oksanen

 

Hakan varoitukset

60. Jesse Oksanen
66. Erkka Helminen
81. Ossi Lindeman
91. Kim Lingman

 

Seuraava ottelu

24.8. klo 13 Haka – KuPS, Apian kenttä

 

Haka - Inter Mikko PakkanenKotijoukkueen tähtipelaajat
tähdet

Kim Lingman

Joonas Ritonen

Mikko Ananin

 

Tähtiraati: Mikko Pakkanen