C-tytöt avasivat syyskierroksen voitolla

Jaa tämä juttu!

FC Espoo joutui taipumaan Pullerin helteessä valkopaidoille 3-0 (2-0) sunnuntaina. Etelä-Länsi -liigan syyskierroksen avauspeli oli kotijoukkueelta hieman yllättäen erittäin hyvää fudista.

1-0; 18. Ella Huovinen (Anni Konttinen)
2-0; 21. ”Ome” Lahtinen (Vilma Mahlio)
3-0; 55. Heljä Korhonen (Tuuli Enkkilä)

Heljä Korhonen
Heljä Korhonen

Valkopaitojen pelaamista voi kutsua erittäin tasapainoiseksi. Nolla omissa kertoi maalivahti- ja puolustuspelaamisen onnistuneen. Yhtä lailla hyökkääminen oli terävää sekä keskeltä että laidoista.

– Tänään Ella (Huovinen), ”Ome” (Lahtinen) ja Heljä (Korhonen) pääsivät pelaamaan hyökkääjänä ja kaikki tekivät maalin. Kolmikko voi olla tyytyväinen panokseensa, valmennus kehui.

– Lisäksi Emmi (Mäkinen) ja Anni (Konttinen) pelasivat ehkä parasta laitapelaamista, mitä olemme kauden aikana meidän joukkueessa nähneet. He olivat tasaisin väliajoin vaarallisia.

Keskikentän keskustassa Inka Molin ja Tuuli Enkkilä rytmittivät peliä onnistuneesti. FC Haka YJ pystyi hallitsemaan palloa sopivan pitkien syöttöketjujen ansiosta.

– Tuo on totta. Kaksikko teki tarkkaa työtä kuin Santanan perkussionistit konsanaan, valmennus väitti.

– Inkan ja Tuulin on silti muistettava, että tässä orkesterissa jokaisen on vuorollaan otettava stage haltuun ja sipaistava sellainen soolo, että fanien hanurit nousee penkeistä.

Inka Molin, Ella Huovinen, Vilma Mahlio, Tuuli Enkkilä
Inka Molin, Ella Huovinen, Vilma Mahlio, Tuuli Enkkilä

Pullerilla nähtiin myös kaksi debyyttiä. Satu Seppänen pelasi maalissa toisen puoliajan. Lotta Tolvanen pääsi vaihdosta kentälle toisella puoliajalla. Satu kärsi kevätkierroksen ajan loukkaantumisesta, ja pääsi näin ensimmäisen kerran kentälle ELL:ssa. Lotta taas siirtyi joukkueeseen pari viikkoa sitten.

– Jonkin verran meillä on kilpailua pelipaikoista, joten katsotaan millaiseksi kaksikon rooli muodostuu syyskierroksen aikana, valmennus toppuutteli.

Seuraavan kerran valkopaidat ovat tulessa tiistaina 19.8. Tuolloin Saharan illassa vastassa on VJS Vantaalta ja peli alkaa kello 19:30.

Aloituskokoonpano:

Salo

Mahlio – Rousku – Immonen – Tuominen

Mäkinen – Molin – Enkkilä – A Konttinen

Huovinen – Lahtinen

Vaihdot:

41. Satu Seppänen in, Noora Salo out

49. O Konttinen in, Anni Konttinen out

49. Heljä Korhonen in, ”Ome” Lahtinen out

59. Lotta Tolvanen in, Emmi Mäkinen out