Toinen onnistunut ryöstöretki Jyväskylään

Jaa tämä juttu!

Haka aloitti kaksinkertaisen SM-sarjan jälkipuoliskon onnistuneella ryöstöretkellä Jyväskylään. Kotijoukkue JJK kukistui 2–4 hyvän avausjakson ja toisen jakson puolustustaistelun jälkeen.

Helteen hiivuttamat pelaajat eivät esittäneet aivan samantasoista kamppailua kuin talven karsintapelissä. Silloin Haka vei kauden tähänastisen huippuottelun rankkarimaalin turvin. SM-hopeaa puolustava JJK haki SM-sarjan alkajaisiksi revanssin Saharasta. Lauantaisen voiton ansiosta tämän kauden kohtaamiset kääntyivät Hakan eduksi.

 

Vierasjoukkue hallitsi avausjaksoa, ja hyvä peli palkittiin myös osumilla. SM-sarjapelien makuun päässyt Matti Jussila järjesteli ensin Anton Popovitchille maalipaikan ja vei sitten Kim Lingmanin syötöstä vieraat kahden maalin johtoon. Hieman ennen taukovihellystä Popovitch laukoi Hakan pilkulta ratkaisevalta tuntuvaan kolmen maalin johtoon.

Toisella jaksolla alkoivat vieraiden pohkeet ja reidet kramppailla sekä syötöt ja ajatukset karkailla niin, että JJK sai aikaiseksi takaa-ajon. Mikko Ananin pääsi Haka-maalissa esittelemään torjuntataitojaan. Yhdessä pälkäneläispuolustajien Ossi Lindemanin ja Veeti Liljedahlin kanssaHakan parhaimmistoon lukeutunut Ananin kesti hieman toista tuntia, kunnes JJK:n Oskari Peltonen viimeisteli jo kymmenennen SM-sarjaosumansa. Kohta kavennusmaalin jälkeen Erkka Helminen vapautti Eric Bullockin läpiajoon. Seitsemäs SM-sarjaosuma piti eron maalipörssikärki Peltoseen kolmessa maalissa.

JJK:n painostus poiki vielä Niko Högbackalle kavennusmaalin, mutta sarjapisteet lähtivät Valkeakoskelle.

 

Haka on tehnyt sarjassa eniten maaleja ja päästänyt kärkikaksikko TPS:n ja KuPS:n jälkeen vähiten takaiskuosumia. Hyökkäyspäässä onnistujia on löytynyt laajalla rintamalla, eikä puolustajapula ole aiheuttanut epävarmuutta. Pitkältä polviremonttitauolta palannut Eemi Räsänen kohentaa ottelu ottelulta. Lauantaina toista kuukautta aluepuolustuksen sijaan maanpuolustukseen keskittynyt Veeti Liljedahl saapui joukkueen avuksi erikoisrajajääkäreiden alokasleirin, erikoisrajajääkäritestin ja valamarssin välissä.

Jyväskylän voitto piti Hakan tasaisessa sarjassa mitalisijojen tuntumassa. Sarjapelit jatkuvat tiistaina 19.8., kun FC Inter vierailee Valkeakoskella. Ottelu alkaa Apialla kello 19.

 

Haka JJK-pelissä

Mikko Ananin, Eemi Räsänen, Veeti Liljedahl, Ossi Lindeman, Aki Sihvonen, Kim Lingman, Anton Popovitch, Erkka Helminen (83. Adulla Al-Barkat), Jesse Oksanen (46. Joonas Ritonen), Matti Jussila (63. Akseli Tiensuu), Eric Bullock

 

Maalit

14. Anton Popovitch (Matti Jussila) 0–1

27. Matti Jussila (Kim Lingman) 0–2

44. Anton Popovitch rp. 0–3

64. Oskari Peltonen, JJK 1–3

81. Eric Bullosk (Erkka Helminen) 1–4

83. Niko Högbacka, JJK 2–4

 

Seuraava ottelu

ti 19.8. klo 19 Haka – FC Inter, Apia

 

Sarjatilanne

sarjatilanne