HJK hiipui Tehtiksen helteessä

Jaa tämä juttu!

Haka - HJK Jesse Oksanen4

A-poikien SM-sarjassa pelattiin maanantaina muutaman vuoden tauon jälkeen Suomifutiksen klassikko Haka – HJK. Kuukauden kesätauolta palanneet juniorit saivat nauttia harvinaisesta herkusta: iltapäivän ukkoskuuron kastelema Tehtaan kentän nurmi samettisimmillaan ja lehtereillä A-poikien SM-sarjapeliin niin runsaasti katsojia, että makkarat loppuivat jo ennen taukoa.

Peli oli lähes puitteiden veroista. Joukkueet eivät olleet kesäterässä, vaan kentällä nähtiin kaksi pelaavaa ja hyvin organisoitua joukkuetta. Tukalassa helteessä vieraiden kone piiputti pahemmin, ja kotijoukkue latoi toisella jaksolla tauluun 4–0 voittolukemat.

Hakan keskikenttä ja oikea-aikaisesti noussut Ossi Lindeman kiittivät, kun HJK:n ryhmitykseen alkoi syntyä tilaa. Ottelun tähtipelaajana palkittu Eric Bullock sai namusyöttöjä ja -keskityksiä linjan taakse. Hätäisimmät katsojat ehtivät tuomita kaksi maalia tehneen ja yhden syöttäneen Bullockin tuhlaajapojaksi, sillä ennen onnistumisiaan hän pääsi pariinkin otteeseen nokikkain HJK-vahti Valtteri Hirvosen kanssa.

Hakan kaikki hyökkääjät onnistuivat HJK:ta vastaan maalinteossa. Klubin kurittamisen aloitti Matti Jussila. B-poikien ykkösdivisioonassa tuhoisaa jälkeä tehnyt taituri kiitti vastuusta ja teki helpottavan avausosuman toisen jakson alkajaisiksi.

Jesse Oksanen lopetti reilut kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä HJK:n takaa-ajon tykittämällä kerran elämässä -vedon ylänurkkaan. Tuuletus oli sen verran riehakas, että kramppaillut reisi petti lopullisesti, ja maalintekijä piti raahata vaihtopenkille­.

Uutta virtaa peliin tuoneet vaihtopelaajatkin onnistuivat hyökkäyspäässä. Akseli Tiensuun aktiivisuus palkittiin syöttöpisteellä: kohta kentälle päästyään Tiensuu tarjoili takaviistoon Eric Bullockille, joka iski illan toisensa.

HJK-ottelun jälkeen tasainen sarja on tahkottu puoliväliin. Voitto nosti Hakan mitalisijojen tuntumaan. Kaksinkertaisen sarjan jälkimmäiselle puolikkaalle ei kuitenkaan saa enää lähtöpisteitä, joten jatkossa myös tasaisista väännöistä pitää hoidella voitto kotiin, jos haluaa pysyä mukana kärkikahinoissa.

 

Haka HJK-pelissä

Mikko Ananin, Aki Sihvonen, Eemi Räsänen, Ossi Lindeman, Abdulla Al-Barkat (33. Joonas Ritonen), Anton Popovitch, Kim Lingman, Erkka Helminen, Jesse Oksanen (77. Akseli Tiensuu), Eric Bullock, Matti Jussila (81. Antti Kekkonen).

Maalit

53. Matti Jussila (Eric Bullock)
73. Eric Bullock (Erkka Helminen)
77. Jesse Oksanen
86. Eric Bullock (Akseli Tiensuu)

Hakan varoitukset

57. Kim Lingman
71. Eemi Räsänen

Seuraava ottelu

9.8. klo 16.30 JJK–Haka, Jyväskylä

Kotijoukkueen tähtipelaajat
tähdet

Eric Bullock

Mikko Ananin

Ossi Lindeman

 

Haka - HJK Jussi RautiainenTähtiraati: Jussio Rautiainen