2. ja 3. päivä @ lopputurnaus; 12. sija

Jaa tämä juttu!

Helle hemmotteli yleisöä Oulussa myös turnauksen kahtena viimeisenä päivänä. Lauantaina valkopaitojen alkulohkon pelin päättyivät TPS:n kohtaamiseen. TPS oli voittanut kaksi ensimmäistä peliään ja pelasi varmuudella sijoista 1.-8. Ct LK Satu 01Avauspuoliaika oli jälleen FC Haka YJ:lle vaikea. TPS hallitsi palloa, eikä valkopaidat pystyneet juurikaan tilanteita luomaan. Tilanne tauolla oli silti 0-1. Satu Seppänen pelasi maalissa hyvän pelin.

Ella Huovinen
Ella Huovinen

Toinen puoliaika oli valkopaidoille parempi. Peli tasoittui, vaikka TPS meni jo kahden maalin johtoon heti puoliajan alkuun. Viimeisen vartin aikana FC Haka YJ prässäsi usean pelaajan voimin ylhäältä kavennusmaali mielessä. Lopulta paine toikin tuloksen. Ella Huovinen laukoi vapaapotkusta yhden turnauksen hienoimmista maaleista. Lopputulos 1-2 (0-1) tarkoitti valkopaitojen pelaavan sijoista 9.-16.

Sijoituspelit alkoivat hienosti

Lauantaina pelattiin vielä ensimmäinen sijoituspeli. KTP YJ:tä vastaan panoksena oli pääsy sijoille 9.-12. Valkopaidat menivät ottelussa 1-0 johtoon ”Ome” Lahtisen mielettömällä oivalluksella. Maalivahti oli vastassa, ja Lahtinen paiskasi 35 metristä aivan riman alle – unbelievable! Ct LK usea 07

Annu Selinummi
Annu Selinummi

Annu Selinummi lisäsi johdon vielä kahteen maalin ensimmäisellä jaksolla. KTP kavensi heti toisen puoliajan alkuun; 2-1.

Lopussa kentälle hyökkääjäksi vaihdettu Emmi Mäkinen laukoi tarkasti takanurkkaan loppunumerot 3-1 (2-0).

Eväät syöty sunnuntaina

Viimeinen päivä oli valkopaidoille raskas. Pelaajat olivat jo selvästi väsyneitä, eikä joukkue pystynyt enää löytämään sellaista ilmettä, millä voittoja näin kovatasoisessa turnauksessa otetaan.

Pallokissoja (Kuopio) vastaan joukkue pystyi vielä ensimmäisen puoliajan taistelemalla pitämään oman pään nollilla. Hyökkäyspelaaminen oli koko lailla hiljaista.

Toisella jaksolla kuopiolaiset menivät menojaan avausmaalin saatuaan; 0-3 (0-0).

Sijoitus 12. tuliaisina

Viimeinen peli sijoista 11.-12. meni pitkälti samoissa tunnelmissa. PK-35 -00 otti revanssin avausottelussa kokemalleen tappiolle numeroin 1-2 (0-2).

Lopussa FC Haka YJ sai vielä hyvän kirivaihteen silmään, kun Tuuli Enkkilä kavensi uskomattomalla pommilla boxin takaa. Muutama hyvä hässäkkä PK-35:n maalin eteen vielä saatiin, mutta terävyys ja päättäväisyys ei enää ollut tarvittavalla tasolla kovasta yrityksestä huolimatta.

Tuuli Enkkilä
Tuuli Enkkilä

Valkopaitojen Fair Play -pelaajana palkittiin Vilma Mahlio. Tällä kertaa pelaajat valitsivat saajan keskenään, mikä luonnollisesti nostaa palkinnon arvoa. Myös järjestäjien tapa jakaa palkinto oli tyylikäs.

Parhaat joukkueet olivat tässä turnauksessa kovia. Järjestys muotoutui neljän parhaan osalta näin;

1. TPS

2. PK-35 -99

3. Honka

4. Ilves