Kapteenisto paketoi lopputurnauksen

Jaa tämä juttu!

Muutama päivä Laura Kalmari -lopputurnauksen jälkeen C-tyttöjen kapteenisto palasi viikonlopun tunnelmiin. Tyytyväisyys oli päällimmäinen asia, mikä kolmikon kommenteista nousi pintaan.

– Suurin osa antoi kaikkensa kentällä, mikä on tärkein asia. Turnaus oli varmasti meille jokaiselle huikea kokemus ja oli kunnia päästä pelaamaan tämän tasoisia joukkueita vastaan, kapteeni Sanna-Kaisa Rousku aloitti.

– Vaikka sijoituksemme ei olekaan paras mahdollinen, olen ainakin henkilökohtaisesti suht tyytyväinen.

FC Haka YJ sijoittui kuudentoista kivenkovan joukkueen turnauksessa sijalle 12. Kuudesta pelistä se voitti kaksi (PK-35 -00, KTP), kun tappiosarake keräsi neljä merkintää (ONS -99, TPS, Pallokissat, PK-35 -00).

Sanna-Kaisa Rousku, Oona Konttinen ja tuuli Enkkilä
Sanna-Kaisa Rousku, Oona Konttinen ja Tuuli Enkkilä

Alkulohkon kolmessa pelissä valkopaidat kohtasivat ennakkoon kovaksi arvioidun kolmikon; PK-35 -00, ONS -99, TPS.

Oona Konttinen
Oona Konttinen

– Aloitimme turnauksen parhaalla mahdollisella tavalla, eli voitolla. Taistelimme loppuun asti kaikki tilanteet, eikä kauheasti negatiivista kommenttia siitä pelistä jäänyt, Oona Konttinen kehui.

– Seuraavasta pelistä oli tiedossa, että kova peli on tulossa. Silti kaikki yritettiin tsempata toisia. Se ei selvästikään siihen peliin riittänyt, sillä pallollinen peli oli aika rauhatonta, eikä ajatukset osuneet yhteen joukkuekavereiden tai valmentajien kanssa.

ONS otti valkopaidoista 0-2 (0-1) voiton vahvistaen omia mahdollisuuksiaan mitalipeleihin huomattavasti. FC Haka YJ olisi sen sijaa tarvinnut voiton TPS:sta, eikä sekään välttämättä olisi taannut paikkaa 1.-8. peleihin.

– Yön yli hyvin nukuttuamme, helteet jatkui samanlaisina kuin ensimmäisinäkin päivinä, joten vettä meni jokaisella pelaajalla todella paljon niin kuin oli painotettukin ja hyvä niin! Sinä aamuna (lauantai) vastassa oli TPS. Peli oli tiukka, mutta silti jaksoimme taistella loppuun asti ja tasoitusmaalikin oli jo lähellä, mutta aina ei voi voittaa, Konttinen niputti alkusarjan.

TPS oli numeroin 1-2 (0-1) parempi. Mustavalkoraidat jatkoivat pelejään maalin saakka ollen lopulta turnauksen ykkönen!

Lauantaina pelit jatkuivat sijoitusotteluilla.

– Iltapäivällä voittofiilis ja asenne oli taas saatu kasaan jokaiseen pelaajaan ja KTP kaatui 3-1 loistavalla pelillä, Konttinen myhäili.

Tuuli Enkkilä
Tuuli Enkkilä

Tuuli Enkkilä oli myös tyytyväinen KTP-peliin. Joukkueen ilme sunnuntaina ei sen sijaan saanut häntä heittämään meksikonaaltoja.

– Viimeisenä päivänä olimme jo aika väsyneitä ja sen vuoksi Pallokissojen voitto meistä ei ollut mieluisa asia, sillä yritimme kaikkemme, Enkkilä muisteli.

– Viimeinen peli PK-35 vastaan meidän olisi pitänyt voittaa.

Myös Enkkilä arvosti turnauksen tason korkealle.

– Turnaukseen pääseminen oli minusta jo todella hieno suoritus joukkueeltamme, mutta olisimmehan voineet paremmin pärjätä, hän mietti.

Ct LK Kaisa ja Oki 01
Sanna-Kaisa Rousku ja ”Oki” Okkonen

Sanna-Kaisa Rousku oli samalla polulla keskikentän pelintekijän kanssa.

– Turnaus oli kaikin puolin uskomaton kokemus. Lähdimme turnaukseen ilman suuria tavoitteita. Minun oma tavoitteeni, ja varmasti aika monen muunkin, oli päästä kymmenen parhaan joukkoon, Rousku lisäsi.

Oona Konttinen nosti pöydälle vielä yhden asian – tärkeän sellaisen.

– Ennen viimeistä peliä kokosimme joukkueen koolle ja yritimme viimeisen kerran tsempata jokaista pelaamaan parhaan pelinsä koko turnauksessa, koska kukapa haluisi lähteä turnauksesta häviön jälkeen, Konttinen muistutti.

– Loistavan taistelun jälkeen kuitenkin PK-35 vei sijan 11. lukemin 1-2.

Konttinen tiivisti kapteeniston näkemyksen lopputurnauksesta seuraavasti.

– Jokainen pelaaja saa olla tyytyväinen tähän turnaukseen ja itseensä, sillä pelkästään tähän turnaukseen pääsy oli kaikille jo suuri voitto, hän päätti.


Konttisen kuvat; Kaleva