Hakatemia voittoputkessa

Jaa tämä juttu!

Hakatemia suuntasi Sääksjärvelle 29.4 lauantaina kohtaamaan Loiskeen toista kertaa tämän vuoden puolella. Ensimmäinen peli oli Akatemian murskavoitto talvella Flinkenberg areenalla, mutta se ei kautta kohden vahvistuneen Loiskeen toisessa kohtaamisessa merkannut enää mitään. Ensimmäinen puoliaika meni selkeästi Hakatemian pelikirjan mukaan. Pallo liikkui vähän liian hitaasti ja parhaimmat maalintekopaikat jäi vähiin, mutta pallonhallinta ja kontrolli oli valkeakoskelaisilla. Puoliajalle siirryttiin joka tapauksessa Hakatemian 0-2 johtotilanteessa Reda Al Feilyn sekä Dani Molinin maaleilla. Loiske vaihtoi lähestymistapaa peliin toisella puoliajalla ja alkoi tulemaan kovempaa päälle, ja prässäämään korkealta. Loiskeen kova yritys tuotti tulosta kun minuutilla 73 tuli kavennus pienen puolustuksen nukahtamisen ansiosta. Vain yhdeksän minuuttia tämän jälkeen sääksjärveläiset pääsivät vielä tasoihin ja pistivät Hakatemian todella tiukoille. Tässä vaiheessa Päävalmentajan vastuussa ollut Masi Rekomaa oli jo tehnyt vaihtoja vaihtaen tuoreita jalkoja kentälle. Erityisen tärkeäksi korostui Niklas Varjen vaihtaminen kentälle jonka nopeus ja maalintekotaito klaarasivat Hakatemialle 3 pistettä.  ”Nikke” pääsi hyvään vastahyökkäykseen jonka päätteksi harhautti vielä maalivahdin ja sijoitti pallon maaliin tyynen kevyesti. Lopputuloksena oli siis Hakatemian 2-3 vierasvoitto.

Seuraava peli odottikin jo seuraavana tiistaina 2.5., kun oli derbypäivä. Vanajaveden derbyssä vastakkain asettuivat Fc Haka Akatemia ja Toijalan Pallo-49. TP-49 nousi täksi kaudeksi kolmoseen hyvin pelatun nelosen kauden jälkeen. Katsojia oli saapunut hienosti paikalle ja tunnelma oli katossa. Peli alkoi rauhallisesti, TP-49 oli hyvällä jalalla liikenteessä ja sai useasti vaarallisia hyökkäysaihioita. Hakatemian nuorten pelaajien  juoksuvoimaisuus auttoi paljon vanhempia pelaajia vastaan. Maalintekopaikkoja oli paljon muun muassa allekirjoittaneella Konsta Mervelällä, jolla ei vaan pallo osunut tänäänkään maaliin. Ketsuppipullo aukesi sitten minuutilla 14, kun Niklas Varje pääsi laitaa pitkin kuljettamaan ja antoi hienon syötön takatolpalle, josta Reda Al Feily pamautti kauden toisen osumansa. Seuraavaksi erikoistilanteesta oma koira puri ja TP-49-kasvatti Väinö Kautto sai tehtyä hänelle tyypillisen kauniin mutta tärkeän maalin. Puoliajalle mentiin 2-0 tilanteessa. TP-49 lähti hyvällä jalalla toiselle puoliajalle ja sai monta riistoa Hakatemian pelaajilta. Tulosta se ei tuottanut kuitenkaan ja Hakatemia onnistui pitämään Toijalan nollilla. 3-0 maali oli kauden hienoin tähän mennessä kun Elias Heikkinen päätti yllättää jokaisen ja potkaista vastapalloon boksin ulkopuolelta ylänurkkaan. Dani Molin ja Sami Paasi kaunistelivat vielä loppunumeroiksi 5-0 ja Hakatemia sai pisteet mitkä oli tarkoituskin saada.

Seuraava ottelu Hakatemialla on Suomen Cupin kolmannen kierroksen ottelu Naantalissa VG-62:ta vastaan 8.5.. Ottelu alkaa klo 19, ja ottelusta on tarjolla striimi Veo Live -sovelluksessa. Sovellus on ilmainen ja vaatii kirjautumisen. Sieltä FC Hakan alta löytyy sitten myös kyseinen ottelu. Kolmosdivari jatkuu perjantaina 12.5. Nokialla Menkalan kentällä klo 20:00, vastassa viime kauden sarjaykkönen NoPS. Kotona Tehtiksellä pelataan seuraavan kerran tiistaina 16.5. klo 19:00 jollei Suomen Cup -ottelut siirrä tätä peliä.

Hakatemia on myös somessa:

Liity ryhmäämme ”Hakatemia” facebookissa

Virallinen Instagram-tilimme löytyy nimellä hakatemiajunioritry

Instagram

Teksti Konsta Mervelä