P17 taisteluvoittoon JIPPO:a vastaan

Jaa tämä juttu!

Haka junnujen P17-joukkue kohtasi lauantaina Palloiluhallissa JIPPO:n Joensuusta P17 SM-karsinnassa. Asetelmat otteluun olivat ennakkoon tasaiset ja tasainen peli myös nähtiin. Lopputuloksena oli Haka junnujen 4-3 kotivoitto. Näin Haka junnut jatkavat tappioitta kolmen kierroksen jälkeen.

Ottelu sai vauhdikkaan alun, jossa peli aaltoili päästä päähän. Lopulta vierailijat onnistuivat maalinteossa ensimmäisenä, Eemil Tannisen lauottua johtomaalin viidentoista minuutin pelin jälkeen maalinedustan ruuhkasta. 25. minuutilla JIPPO siirtyi kahden maalin johtoon sivuvaparin löytäessä Atte Nuutisen pään, jonka taidokas ohjaus liiteli takakulmaan.

Jo ensimmäisen maalin jälkeen Haka oli ottanut ottelun kontrollin haltuunsa ja puolen tunnin kohdalla kapteeni Tuukka Törmän unelmalaukaus 25 metristä toi kotijoukkueen maalin päähän. Hakan hallinnasta huolimatta enempää maaleja ei ensimmäisellä jaksolla nähty ja tauolle siirryttiin lukemissa 1-2.

Toisella jaksolla ottelun käsikirjoitus pysyi samanlaisena, Haka hallitsi palloa ja JIPPO iski vastaan. Seuraavaa maalia jouduttiin odottamaan aina 67. minuutille saakka, jolloin Sami Paasi laukoi puolittaisesta läpiajosta tasoituksen maalin takanurkkaan. Maalin jälkeen molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa ottaa ottelun komento haltuunsa. Runsaan kotiyleisön riemuksi se oli Haka juniorit, joka venytti verkkoa seuraavaksi. Keskityspallo jäi leijumaan ilmaan ja Heikki Kinnari oli korkeimmalla puskien kotijoukkueen johtoon. Tämän jälkeen Haka tuhlasi useamman mukavan paikan, ennen kuin Viljo Tikkala karkasi topparien välistä läpiajoon 86. minuutilla tullakseen kaadetuksi juuri rangaistusalueen rajalla. Erotuomari Kimmo Kosunen näytti tilanteesta JIPPO-topparille punaista korttia. Seuranneen vaparin Törmä sijoitti varmasti muurittomaan kulmaan ja antoi kotijoukkueelle turvallisen tuntuisen kahden maalin johdon ottelukellon osoittaessa vain muutamaa jäljellä olevaa minuuttia. Heti seuraavasta hyökkäyksestä JIPPO tuli kuitenkin uudelleen maalin päähän, Tannisen osuessa toistamiseen Hakan puolustuksen ollessa lievässä sekaannuksessa. Lopussa Haka oli lähempänä lisäosumaa, mutta loppuvihellyksen kuuluessa taululla paistoivat lukemat 4-3 ja pisteet jäivät tapahtumarikkaan ottelun jälkeen Valkeakoskelle.

Vastuuvalmentaja Asko Jussila kommentoi ottelua: ”Matsi lähti kohtalaisen hyvin liikkeelle, mutta jälleen jäätiin kuitenkin tappiolle. Tähän pitää kiinnittää huomiota, jotain ei tehdä oikein otteluun valmistautumisessa, jos aina jäädään alussa tappiolle. Samaan hengenvetoon on todettava, että pelaajat näyttivät jälleen todella kovaa luonnetta nousemalla tappioasemasta voittoon.” Jussila jakoi kiitosta vastustajan tarkkailusta vastaavalle Matti Salakalle: ”Hyvin tiedettiin miten vastustaja pelaa, ei tullut yllätyksiä. Pystyttiin pitämään palloa ja luomaan vaarallisia tilanteita, kuten oltiin suunniteltukin. Vastustaja puolusti matalalla ja tiiviinä.” Samoin Jussila antoi positiivista palautetta vaihdosta tulleelle kolmikolle Patrik Pasanen, Heikki Kinnari ja Viljo Tikkala: ”Vaihtopelaajat tulivat hyvin sisään ja olivat ratkaisevassa osassa voitossa. Meillä on laaja massa hyviä pelaajia, joista nousee jatkuvasti uusia ratkaisijoita. Se on iso juttu näin kovassa ja raskaassa sarjassa!”

Haka junnujen seuraava peli on lauantaina 26.2.2022 klo 19.30 Pirkkahallissa, jossa vastaan asettuu Ilves. Seuraava kotiottelu on 12.3. klo 12, kun vierailulle saapuu AC Oulu/OLS Oulusta. Pelipaikka on alustavasti Palloiluhalli, mutta Tehtiksen ja Saharan kevätkuntoa tarkkaillaan.

https://tulospalvelu.palloliitto.fi/match/2341047/lineups