FC Haka juniorit ja PS-44 yhteistyöhön

Jaa tämä juttu!

Perjantaina 8.1.2021 FC Haka juniorit ja PS-44 sopivat PS-44:n hallinnoiman Palloliiton Läntisen B-alueen Kolmosen sarjapaikan siirtämisestä FC Haka junioreiden hallintaan kaudesta 2021 lähtien. PS-44 jää edelleen organisoimaan joukkueen toimintaa entiseen tapaan.

FC Haka junioreiden puheenjohtaja Tommi Nieminen:

”Tämä on erittäin iso askel valkeakoskelaisessa jalkapallossa. Nyt FC Haka junioreiden omat junioripelaajat saavat täyden mahdollisuuden pelata miesten pelejä jo juniori-iässä, jos heidän tasonsa sitä edellyttää. Samalla nuoret pelaajat saavat harjoitella aikuispelaajien kanssa ja imeä oppia heidän kokemuspankistaan. Askel Veikkausliigaan ja FC Hakan edustusjoukkueeseen saa näin konkreettisen väliaskeleen, joka aiemmin on meiltä ollut poissa. FC Hakan kanssa voimassa olevan yhteistyöseurasopimuksen kautta myös FC Hakan edustusjoukkueen juniori-ikäiset pelaajat saavat pelata miesten pelejä meillä ilman erillisiä farmisopimuksia tai karenssiaikoja. Tämä on osa FC Haka junioreiden pelaajapolun vahvistamista, haluamme tuottaa entistä parempia pelaajia aikuisten tasolle. Tästä hyötyvät niin FC Haka, PS-44 kuin mekin. Tämä on koskilaisen jalkapallon voitto!”

PS-44:n puheenjohtaja Timo Westman:

”Erittäin tärkeä ja merkittävä sopimus koskilaisen jalkapalloilun kannalta. Oli myös hienoa huomata kuinka nopeasti sopimus saatiin aikaiseksi vuosien yrittämisen jälkeen.

Sopimus takaa jatkossa junioreille mahdollisuuden kehittyä myös miesten peleissä. Samalla sopimus myös takaa Pallo-Seppojen monikymmenvuotisen historian jatkumisen entistä vahvempana ja kilpailukykyisempänä.

Täytyy muistaa, että sopimus oli vasta ensi askel, josta nyt lähdetään rakentamaan pitkäjänteistä yhteistyötä koskilaisen jalkapalloilun eteen.”

FC Hakan puheenjohtaja Marko Laaksonen:

”On erinomainen asia, että FC Haka Juniorit ja PS-44 ovat yhdistäneet voimansa valkeakoskelaisen pelaajapolun kehittämiseksi edelleen. Tarvitsemme juuri tällaista yhdessä eteenpäin katsovaa toimintaa, jotta voimme ottaa huippujalkapallon kehityksessä muut kiinni, ja mennä ohikin. Pelaajapolkumme aina junnuista Hakan edustusjoukkueeseen on nyt uskottavampi ja toimivampi kokonaisuus. Haluamme tarjota tavoitteellisesti huipulle tähtääville nuorille mahdollisuuden kehittyä aina liigajoukkueeseen saakka. Ja tietenkin myös siitä eteenpäin. Olen iloinen, että taas yksi asia loksahti kohdalleen aktiivisten ja valkeakoskelaisen jalkapallon parasta ajattelevien seuraihmisten ansiosta.”

PS-44:n kapteeni, Haka junnujen kasvatti ja Haka junnuissa valmentava Mikkis Latosaari:

”Joukkueen kapteenina ja taustahenkilönä voin vakuuttaa, että Pallo-Seppojen porukka lähtee erittäin hyvillä mielin tähän toteutukseen mukaan. Valkeakoskelaisen jalkapalloilun kannalta on äärimmäisen tärkeää, että saadaan junioreille selkeä polku miesten peleihin. Sepot haluavat olla mukana rakentamassa uutta toimintamallia koskilaiselle futikselle. Olihan Seppojen perustamisen syy vuonna 1944 se, että saadaan Hakalle sisarseura, jossa nuoremmat pelaajat voivat valmistaa itseään koviin aikuisten peleihin. Sepoissa on valmennuksella ja pelaajistolla varmasti paljon annettavaa nuorisokaartilaisille ja on hieno päästä mukaan tähän kehitystyöhön omalta osaltamme.

Seppojen laadukkaan toiminnan jatkumisen kannalta tämä oli todella tärkeä ratkaisu. Pelaajamäärät Koskissa ovat pudonneet johtuen siitä, että potentiaaliset pelimiehet lähtevät opiskeluiden ja töiden perässä muualle. Nyt taataan se, että pelaajamäärä on joukkueessa aina sopiva eikä ikäviä yllätyksiä tule kauden aikana. Tämän yhteistyön kautta voidaan saada pidettyä pelimiehiä pidempään oman kylän porukoissa.

Todella innolla odotellaan kentille pääsyä ja harjoitusten alkua.”

Kaikki PS-44:n pelaajat siirtyvät FC Haka junioreihin. Kaudella 2021 joukkueen valmennuksesta vastaavat Pekka Lingman ja Pasi Mäkinen.

Lisätiedot

FC Haka juniorit puheenjohtaja Tommi Nieminen 050 3716603

PS-44 puheenjohtaja Timo Westman 040 5845300