Koronatiedote 11.12.2020

Jaa tämä juttu!

Koronatilanne Valkeakoskella ja koko Pirkanmaalla on heikentynyt viime päivinä huomattavasti. Valkeakoskella ja lähikunnissa pelaajiamme on asetettu karanteeniin. Karanteenissa olevat pelaajat eivät voi osallistua joukkueharjoituksiin. Seurana toivomme, että karanteenissa olevat pelaajat perheineen toimivat vastuullisesti ja noudattavat ohjeistuksia. Toivomme, ettei harrastustoimintaa tarvitse keskeyttää kokonaan ulkokentillä.

Jatkamme harjoituksia ulkokentillä koronarajoitusten suosittelemissa rajoissa.

Alla sivistysjohtaja Markku Valkamon viesti seuroille.


Koronatilanne on pahentunut Valkeakoskella viime päivinä huolestuttavasti. Kaikkien toimijoiden on nyt tultava mukaan kamppailuun tilanteen parantamiseksi. Olemme esimerkiksi joutuneet siirtämään Roukon yhtenäiskoulun kaikki 7 – 9 –luokkalaiset hetkeksi etäopetukseen koronaryppään vuoksi. Myös muualla kaupungissamme on tullut esiin lukuisia uusia tartuntoja.

Urheiluseurojen tulee tässä tilanteessa toimia nyt poikkeuksellisen vastuullisesti ja esimerkkiä antaen, jotta pystymme turvaamaan erityisesti iäkkäämpien ja heikommassa fyysisessä kunnossa olevien ihmisten terveyden ja jopa elämän. Valkeakoskella alkaa olla tilanne, jossa mm. ikäihmisten hoivakodin henkilökunta alkaa olla pian kestokykynsä rajoilla jatkuvan fyysisen ja henkisen paineen alla.
Nyt pitää miettiä muitakin kuin itseään ja estää taudin leviäminen.

Meidän kaikkien tulee ymmärtää, että nyt ei ole kyse vain erilaisten urheiluharjoitusten hetkellisesti väliin jäämisestä vaan paljon tärkeämmistä ja isommista asioista – heikommassa fyysisessä asemassa olevien ihmisten suojelemisesta. Jos nyt jää joksikin aikaa harjoituksia väliin ja sen vuoksi tulee muutamia tappioita tai heikkoja tuloksia, niin ne ovat kuitenkin viime kädessä vain urheilua. Meidän on tehtävä kaikkemme, jotta taudin leviäminen pysähtyy. Pystytte varmasti keksimään joksikin aikaa yksittäisille urheilijoille eri lajeissa sellaisia korvaavia harjoituksia, joissa koronariski on vähäinen.
Siksi vetoan vahvasti koskilaisiin urheiluseuroihin ja toiminnassanne mukana oleviin harrastajiin.

Meidän on toimittava nyt niin, että jälkikäteen voimme ylpeinä sanoa iskeneemme koronan kanveesiin. Meidän pitää uskoa, että kohta tilanne alkaa parantua ja normaali elämä palaa.
Siihen asti meidän on kannustettava toinen toisiamme kestävyyslajien tapaan: “Jaksaa, jaksaa…”

Liikunta- ja urheilutoimintaa arvostaen ja kunnioittaen

Markku Valkamo
sivistysjohtaja, Valkeakosken kaupunki