A-junnujen kausi päätökseen, vielä jännitetään

Jaa tämä juttu!

P20 ykkösen B-lohko pelattiin koronatauon jälkeen vain yhdeksän joukkueen yksinkertaisena sarjana. Eli kun otteluita tulee vain kahdeksan, on jokaisella ottelutuloksella iso merkitys.

Hakan P20-joukkue lähti kauteen tavoitteenaan saavuttaa ensi talveksi SM-karsintapaikka, johon tarvittiin sijoitus neljän parhaan joukkoon. Kolmesta ensimmäisestä ottelusta klaarattiin hienot voitot ja kaikki näytti hyvältä.

9.8. kohdattiin kärkiottelussa tehtiksellä toinen puhtaan pelin joukkue TPV. Haka pelasi hyvin ja ainakin mustavalkoisten lasien läpi katsottuna hallitsi ottelua. Mutta maalipaikkoja ei pystytty hyödyntämään vaikka jopa läpiajoja oli lukuisia. Kun vastustaja rankaisi kahdesti, oli ensimmäinen tappio tosiasia numeroin 0-2.

Viikko tästä ja Haka kohtasi Kauniaisissa GrIFK:n. Maalinteon vaikeus jatkui ottelun ensimmäisellä puoliskolla ja tauolle mentiinkin kotijoukkueen johtaessa 2-0. Tauolta tultiin sitten hyvällä ilmeellä, ja kahdessakymmenessä minuutissa ottelu oli käännetty tilanteeseen 2-3 Markus Virtasen kahdella ja Onni Huvisen yhdellä maalilla. Tässä vaiheessa luultavasti kaikki katsojat luulivat että Haka menee menojaan. Peliä ei kuitenkaan saatu tapettua, ja kun 76 minuutilla Grani tasoitti kevyehkösti tuomitusta rankkarista, sai kotijoukkue hyvän draivin päälle. Kolme minuuttia myöhemmin peli oli jo 5-3 ja tämä jäi lopputulokseksi. Toinen tappio oli tosiasia.

23.8. pelattiin taas Tehtiksellä. Vastassa KaaPo Kaarinasta. Ottelu oli tasainen mutta kotijoukkue ei yltänyt aivan parhaimpaansa. Tauolla johdettiin vielä 1-0 Oiva Laaksosen tahtomaalilla, mutta johtoa ei kyetty pitämään ja tuloksena kirvelevä 1-2 tappio.

Kolmen voiton ja kolmen tappion jälkeen oltiin sarjataulukossa vielä hyvillä sijoilla, mutta kun vastustajilla oli vähemmän pelejä ja muiden otteluiden tulokset olivat menneet Hakan kannalta huonosti, alkoi näyttää siltä että edessä oli pakkovoittoja ja silti neljän joukkoon pääseminen ei olisi täysin omissa käsissä.

Porissa 29.8. joukkue vastasi huutoon. Vaikka kotijoukkue MuSa meni Hakan vahvasta hallinnasta huolimatta vastahyökkäysmaalilla 1-0 johtoon, eivät hakalaiset lannistuneet. Wiljam Valtonen tasoitti pilkulta vielä ensimmäisellä puoliskolla, ja toisella puoliskolla koskilaisporukka oli pitelemätön. Kun Wili teki toisen, Reda Al Feily yhden ja Tomy Nurmesniemi nautiskeli hattutempun, voitti Haka ansaitusti 1-6.

Parittomasta joukkuemäärästä johtuen Hakan kausi loppui viikkoa ennen muita joukkueita. Viimeisessä ottelussa vastaan Tehtiksellä asettui sarjakakkonen, helsinkiläinen PPJ. Vauhdikkaassa ottelussa PPJ meni ensin johtoon, mutta Leevi Antinahon kahdella maalilla Haka oli kuitenkin taukojohdossa. Toisella puoliskolla Niklas Pynnönen nosti tunnelmaa lisäten hakajohdoksi jo 3-1. Kun PPJ pääsi 62 minuutilla kaventamaan rangaistuspilkulta 3-2:een, sai vastustaja kohtalaisen hyvän takaa-ajon aikaiseksi. PPJ oli laskenut että tasapeli olisi sille erinomainen tulos ja varmistaisi heidän sijoituksensa neljän joukkoon. Haka kuitenkin puolusti johtoaan miehekkäästi, kunnes kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa tarkka pelaaminen unohtui ja puolustusvirheen seurauksena PPJ pääsi tasoittamaan ottelun. Vierailija tuuletti tasoitusta kuin olisi voittanut ottelun, mutta Haka ei lannistunut. Ottelun lisäaikaa oli pelattu jo neljä minuuttia kun Oskari Kukkonen laittoi pitkän poikittaisavauksen jonka Alex Santos jatkoi hienosti päällään rangaistuspilkun tuntumaan. Kuten niin monta kertaa aiemminkin, Onni Huvinen oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan, hassutti maalivahdin ja upotti riemukkaan 4-3 voittomaalin.

Kun Haka on pelinsä pelannut, on sijoitus tällä hetkellä kolmantena, samoissa pisteissä kakkosena olevan PPJ:n kanssa. Mutta kun kaikilla muilla on ottelu pelaamatta, sijoitus saattaa muuttua radikaalistikin.

PPJ:lle riittää Hakan edellä pysymiseen ettei se häviä sarjajumbo LoPalle seitsemällä maalilla. Myös KaaPo on tasapisteissä näiden joukkueiden kanssa, ja sille riittääkin Hakan ohittamiseen tasapeli sarjan toiseksi viimeisenä olevaa ÅIFK:ta vastaan. Viidentenä oleva GrIFK on kahden pisteen päässä Hakasta, joten voitto heille viimeisestä ottelusta sarjajohtajaa TPV:tä vastaan veisi heidät ensi talven SM-karsintaan. Eli jännitystä piisaa ensi lauantain kierroksella vaikkei Hakalla enää pelejä olekaan.

https://www.palloliitto.fi/p20-ykkonen?group=2