Taustat tutkassa: Futis on Manelle elämäntapa

Jaa tämä juttu!

Haka junnut esittelee aina tasaisin väliajoin seuran taustahenkilöitä ja heidän ajatuksiaan futiksesta vapaan jutustelun pohjalta. Tällä kertaa vuorossa on 10-poikien vastuuvalmentaja Marko Loijas.

Moikka Mane! Mitä kuuluu? Hyvää kuuluu! Täynnä jalkapalloa on elämä!

Häiritseekö, kun valmennuspäälliköllä on sama lempinimi? Onko sulla antaa Manniselle uutta kutsumanimeä? Ei oo häirinnyt! Mutta Mauno tai Manu vois olla hyvä!

Junnut haluavat aina tietää valkkujen omasta taustasta. Millainen sun oma peliura oli? Aloitin Nappulaliigassa Kuninkaallisessa Reippaassa Tietolan hiekalla! Tai saatoin pelata jo Naperoissa. Siitä on pitkä aika. 🙂 Eka muisto on HyPSin turnaus, jossa sain tsempparipalkinnon! Siitä sitten Haka junnut läpi ja Seppoihin. Aika perinteinen tarina. Yhden kauden olin Veikkausliigassa Hakan mukana, kolme Veikkausliigapeliäkin tuli plakkariin. Futsalia tuli jauhettua WFT:ssä ja Mad Maxissa. Ja tulihan se Sopukin koettua matkan varrella. Koskin Korttelin Boca Seniorsiin siirryin tälle kaudella. Ei tuu millään loppua urasta!

Kuka oman peliuran valmentajista on jäänyt mieleen, saa sanoa vain yhden? Ako Jussila oli hyvä valkku! Esimerkiksi koordinaatiojuttuja meidänkin pojat tekee Akon oppien mukaan. Tosi paljon oon ammentanut valkkujuttuja Akon opeista. On hienoa valmentaa samassa seurassa Akon kanssa.

Mikä valmentamisessa on hienointa? Nähdä pelaajien oppivan uusia juttuja ja onnistuvat harjotelluissa asioisssa. Kehityksen näkeminen. Mä luulen, että se on sama kaikilla pienten junnujen valmentajilla.

Mitä terveisiä lähetät Haka junnujen pelureille? Jalkapallo on tosi hyvä harrastus! Hakassa sitä on mahdollista tehdä monella tasolla. Futiksesta voi tulla elämänmittainen harrastus, ehkä jopa elämäntapa.

Kiitos Mane! Kuka seuraavaksi tulee tutkailtavaksi? Ako Jussila!