Taustat tutkassa: Kopo uskoo perusasioihin

Jaa tämä juttu!

Haka junnut esittelee jatkossa aina tasaisin väliajoin seuran taustahenkilöitä ja heidän ajatuksiaan futiksesta vapaan jutustelun pohjalta. Sarjan aloittaa 09-poikien vastuuvalmentaja Timo Kopola.

Moikka Kopo! Miten menee? Miten tässä nyt voi mennä. Koiran kanssa tultiin just lenkiltä. Treenikentälle tekee kovasti mieli, mutta nyt on maailmassa isompia asioita vallalla. Nyt autetaan pelureita etänä kehittymään ja ollaan valmiita, kun kentille päästään.

Sä aloitit pelaajana Hakan junnuissa noin 1900 tai vähän jälkeen. Ketkä valmentajista ovat jääneet erikoisesti mieleen? Valkkuja oli niin monia! Mattilan Matti, Oksasen Ismo ja Järvisen Ismo ihan muutama jos pitää nimetä. Mutta Kari Martonen on jäänyt erikoisesti mieleen. Martsi oli erityisen kannustava ja rohkaiseva valmentaja, joka auttoi tosi paljon kehittymisessä. Tuntui, että Martsi oli henkisen valmennuksen puolella aikaansa edellä.

Millainen olet valmentajana? 3 sanaa! Vaativa, kannustava ja rohkaiseva. Ja pilkettä silmäkulmassa pitää aina olla!

Miten teidän joukkue treenaa? Missä on painopisteet? Kyllä me yksilötaitoja treenataan tosi paljon. Syöttäminen ja eka kosketus. Ja samoin pelitaitoja. Miten me saadaan tehtyä ne oikeat taidot kentällä oikeaan aikaan. Fysiikkaa on tehty myös tänä talvena koko ajan enemmän.

Sä kuulut siihen koulukuntaan, joka kannustaa pelaajia tekemään virheitä. Mikä siinä on takana? Virheistä opitaan! Ja treeneissä niitä virheitä on hyvä tehdä! Jossain vaiheessa ollaan siinä tilanteessa, että sitä virhettä ei enää tehdä, vaan asia on opittu. Kannustetaan lapsia olemaan rohkeita ja kokeilemaan vaikeitakin juttuja. Oppimalla vaikeista asioista tulee helpompia.

Mitä valmentajan tulevaisuuteen kuuluu? Niin pitkään tehdään tätä juttua, kun se on kivaa ja mielekästä. Motivaatio on kyllä tosi korkealla! On hienoa nähdä pelaajien ja pelin kehittyvän, vaikka aina tietenkään kehitys ei konkreettisesti näy. Ikuisesti ei toisaalta voi olla saman joukkueen kanssa, mutta edelleen on annettavaa näille pojille.

Mitä terveisiä lähetät Haka junnujen pelureille? Pitäkää hauskaa pallon kanssa omalla ajallakin! Myös silloin kun päästään taas joukkueharjoitusten pariin!

Kuka seuraavaksi tulee tutkailtavaksi? Loijaksen Mane.