GrIFK nurin 31.8. – voitto kotikentällä B-pojille

Jaa tämä juttu!

Takana 5 peliä ja 5 tappiota… Kausi P17 Ykkösessä oli alkanut B-pojille nousijajoukkueelle tyypilliseen tapaan – vaikeana. Sitkeästi työskentelyä oli tappioista huolimatta jatkettu: videot jokaisesta omasta pelistä katsottu, niissä tehdyt virheet analysoitu ja treenikentillä työskennelty entistäkin kovemmin.
31.8. oli edessä Tehtiksellä kotipeli GrIFK:iä eli Grania vastaan. Valmennus oli tehnyt läksynsä ja löytänyt videoanalyyseissa Granin pelityylistä haavoittuvuuden, joka tuotiin joukkueen tietoisuuteen peliä edeltävissä harjoituksissa. Taktiikka oli luotu ja hiottu harjoituksissa – ja pukukoppiin asteli määrätietoinen ja keskittynyt joukkue. Avauskokoonpanoon valmentaja teki vielä pari muutosta ja Tehtiksen valojen alle asteli hyvin fokusoitunut joukkue.

Peli alkoi suunnitelman mukaan ja Haka pääsi toteuttamaan pelitaktiikkaansa. Kun peliä oli kulunut vaivaiset kuusi minuuttia, palkittiin Wili Valtonen keltaisella kortilla voimakkaalla asenteella prässäämisestään. Granin maalivahti napautti heille määrätyn  vapaapotkun omalta puolustusalueeltaan Hakan puolustusalueelle, ja pallon taisteli itselleen Markus ”Make” Virtanen. Make rauhoitti peliä syöttämällä alaspäin Tuomas Karppilalle, joka siirsi nopeasti pallon toppariparilleen Vikke Aholalle. Vikke havaitsi Wilin aloitteen keskeltä ja alimpana miehenä teki vastustajan linjat murtavan syötön – täten vapauttaen Wilin yksi yhtä vastaan Granin maalivahdin kanssa. Wili ”vei kohteliaasti veskan Dennis Kebabille” ennen kuin sijoitti pallon varmasti tyhjään maaliin – ja Haka johti 1-0 ensimmäistä kertaa ykkösessä!
Kymmenisen minuuttia myöhemmin keskikentällä Make Virtanen jatkoi hienoja otteitaan ja rokotti vastustajaa harhasyötöstä nappaamalla pallon itselleen ja vielä parantaen tilannetta syöttäen pallon nopeasti laidassa nousevalle Wilille. Kaksikko jatkoi Granin piinaamista: Maken nopea juoksu maalille + Wilin nappisyöttö ja vielä Maken viimeistely ekalla kosketuksella = Haka 2-0 johtoon.

Vielä ensimmäisen puoliajan puolessa välissä Hakan puolustuksen toimien perusteella tuomari päätti antaa Granille mahdollisuuden tasoittaa lukemia – pilkun muodossa. Tilanne ei hätkähdyttänyt kylmähermoista maalivahtiamme Kalle Kohosta, joka torjui varmasti. Huom! Tämä oli Kallelle jo kolmas torjuttu pilkku – neljästä annetusta syyskaudella.

Peli eteni hallitusti toiselle puoliajalle. Grani tarjoili kotijoukkueelle lisää avoimia maalipaikkoja, mutta Hakan viimeistely ontui. Tuoretta voimaa vaihdettiin Hakan rivistöön läpi toisen puoliajan ja ottelu etenikin Hakan johdossa koko toisen puolikkaan sekä määrätyn lisäajan – kunnes tuomari vihelsi pelin päättyneeksi ja riemu repesi Hakan joukoissa!
Koko joukkue teki valtavan työn puolustuksesta keskikenttään ja hyökkäyslinjaan asti: Juostiin valtavia kilometrejä, taisteltiin jokaisesta pallosata ja näytettiin, ettei P17 Ykköseen tultu pelkästään täytejoukkueeksi. Joukkueen menestys on omissa käsissä.

Tähdet pelissä jaettiin seuraavasti:
3 tähteä – Wili Valtonen
2 tähteä – Markus Virtanen
1 tähti – Kalle Kohonen

Suuri kiitos Hakan B-poikien 12.kenttäpelaajalle eli tunnollisille kannattajillemme, jotka jaksoitte uskoa joukkueeseemme vaikeasta alusta huolimatta. Tämä voitto oli myös teille!

Seuraavana vastuksena on Vuoreksessa 8.9. ”naapurin keltapaidat” eli Ilves 2. Tervetuloa kannustamaan Hakan poijjaat voittoon!