KOVAA PELIÄ ELL:SSA – 4 PELIÄ, 4 PISTETTÄ

Jaa tämä juttu!

Kevätkauden hienot esitykset alueliigassa nostivat Hakan 06-pojat Etelä-Länsi -liigaan. Syyskaudella olikin sitten odotettavissa kovia pelejä tiiviillä tahdilla Suomen kovimmassa seurassa. Vaikka kevään ajan tyhjänä pysytellyt sairastupa oli nyt hieman syönyt poikia Hakan rosterista, sarjaan lähdettiin luottavaisesti tiiviillä pelaajaringillä.

Sarja käynnistyi Tehtiksellä 2.8.2018 Fc Espoota vastaan. Vastus oli talven harjoitusottelussa todettu fyysiseksi ja taitavaksi. Uuden sarjan jännitys näkyi hieman molempien joukkueiden otteissa, josko vierailija uinui heti alussa ja Topi Lehtinen iski Hakan 1-0 johtoon parinkymmenen sekunnin pelin jälkeen prässin toimiessa hienosti heti avauspalloon. Tämän jälkeen peli aaltoili sekä maalitilanteiden että pallonhallinnan osalta puolelta toiselle, maalejakin syntyi vuorotahtia toiselle puoliskolle asti, Hakan maalintekijöinä Taavi Seppälä ja Akseli Lehtomäki, kunnes espoolaiset pääsivät tunnin pelin jälkeen rankkarista 3-4 johtoon. Viimeinen kymppi oli Hakan hallintaa ja yleisö sai pureskella kynsiään aivan viime sekunneille ennen Roni Raution ansaittua tasoitusosumaa. Pisteet tasattiin 4-4 -lukemin Hakan esityksen ollessa hieman ailahteleva, mutta lupauksia antava. Haka oli onnistunut nostamaan tasoaan kevään aikana ja taisteli tasaisessa pelissä loppuun asti.

Seuraava koitos oli 11.8.2018 Vantaanlaaksossa, kesäisestä kelistä huolimatta kuplahallissa, VJS:n vieraana. Vastus oli selvästi avauskierrosta kovempi, mutta myös Hakalaiset onnistuivat edelleen nostamaan pelin tasoa. VJS piti yllä kovaa pelitempoa ja oli pelillisesti hallitsevampi, mutta Hakan joukkuepuolustus toimi ja maalilla Justus Lamminen teki tärkeitä torjuntoja. Puoliajalle mentiinkin pyöreissä 0-0 -lukemissa. Heti toisen puoliajan alkuun Hakan Valtteri Salminen linkosi pitkän sivurajaheiton vastustajan rangaistualueelle ja Akseli Lehtomäki jatkoi pallon maaliin ja Hakan 0-1 johtoon. Tämän jälkeen isännät lisäsivät edelleen tempoa ja Haka taisteli kelloa ja väsymystä vastaan. Aivan pelin lopussa tilanne kääntyi sitten harmillisesti isännille ja VJS pääsi tasoittamaan ja kuittaamaan 2-1 -voittomaalin parin minuutin sisään. Viime hetken tappiosta huolimatta poikien esitys oli vahva ja loi uskoa pistepussin karttumisesta jatkossa.

18.8.2018 komeaa esitystä seurasi sitten notkahdus Tehtiksellä, jonne saapui vierailemaan Käpylän Pallo. Vierailija oli taitava ja pelin alussa liikkeellä liukkaalla jalalla. Kahdessakymmenessä minuutissa peli oli 0-5 ja edessä enää kasvojen pesua ja ryhtiliikettä tulevia koitoksia varten. Näistä saatiin viitettä puoliajan lopussa Roni Raution kaventaessa tilanteeksi 1-7. Toiselle puoliskolle Haka lähti rohkeammin pelaamaan omaa peliään ja sai myös tiivistettyä puolustuslinjaansa, minkä ansiosta peliä mentiin pitkälle 2-7 lukemissa Akseli Lehtomäen maalilla. Lopussa vastustajan kova pelitempo tuotti vielä pari maalia ja KäPa vei pisteet 2-9 -voitolla. Lopputuloksesta huolimatta täytyy Hakalaisista nostaa esiin maalia vartioinut Joonatan Kilpeläinen, jonka lukemattomat loistavat torjunnat pitivät lukemat edes tällaisina.

Pelit jatkuivat kiivasta tahtia 22.8.2018 Tehtiksellä. Tällä kertaa vastaan asettui sarjakärjessä puhtaalla pelillä porskuttanut Fc Inter Turusta. Kevätkierroksella vierailimme Turussa, peli oli varsin tasainen, vaikka päättyikin tuolloin isäntien voittoon. Pojat lähtivätkin korjaamaan kurssiaan edellisen pelin tappion jälkeen. Peli käynnistyi tasaisesti aaltoilevana, Haka sai prässättyä palloa ylhäältä ja pyöritettyä myös omaa syöttöpeliä mukavasti. Vastustajakin näytti taitoaan ja liukas kärkipelaaja pääsi hätyyttelemään Justus Lammisen vartioimaa maalia, onneksi laihoin tuloksin. Tuomarikin heräsi muutaman erheen jälkeen puhaltamaan nämä paitsiosta lähtevät nousut ja ote siirtyi hieman Hakalle. Roni Rautio pääsi viemään Hakan ensin 1-0 johtoon ja pian tämän jälkeen tilanteeksi 2-0 jatkettuaan maalivahdin torjuman rankkarin jälkeen pallon maaliin. Vielä puoliajan lopussa Roni nousi vahvasti laitaan purkupallon perään, ohitti vastustajan topparin ja laukoi pallon komeasti takanurkkaan rangaistusalueen sivustalta. Toiselle puoliskolle Haka lähti puolustamaan 3-0 johtoa, josko tarkoitus oli pitää prässi korkealla, ettei vastustaja pääsisi hallitsemaan liikaa palloa. Joukkuepuolustus toimikin hienosti, pallo liikkui myös ajoittain sulavasti ja vastustaja alkoi turhautua. Puolustuslinjassa Sakari Piekkari raatoi pelottomasti kaikissa tilanteissa ja maalilla Justus hoiteli varmasti Interin laukaukset. Sinällään tasainen ottelu kääntyi lopulta Hakan 4-0 voitoksi Ronin iskiessä vielä kertaalleen komealla laukauksella, joka pomppi maalivahdin ja yläriman kautta maaliin. Ansaittu sarjan avausvoitto tuli lopulta koko joukkueen hienon esityksen myötä. Tästä pojat jatkavat reilun viikon pelitauolle hiomaan kuvioita, jotta pisteitä kertyy seuraavissakin peleissä. Myös sairastuvalta odotellaan vielä vahvistusta riveihin. Poikien otteita pääsee seuraamaan seuraavan kerran Koskissa 10.9.2018 klo 18:30 Lotilassa, jonne saapuu vieraaksi TPS. Tervetuloa kannustamaan!

 

Teksti ja kuvat: Mikko Seppälä