A-pojat avasi pistetilinsä

Jaa tämä juttu!

Lauantaina lähdettiin Kaarinan Littoisiin tarkoituksena kohdata nousijajoukkue LTU. Lähtökohdat otteluun olivat vähintäänkin erikoiset, molemmat joukkueet majailivat sarjataulukon alapäässä nollassa pisteessä. Ainakin valkopaitojen bussissa oltiin vahvasti sitä mieltä että nousu taulukossa alkaisi nyt. Lisähaastetta otteluun antoi puolustusvoimat, jotka tarvitsivat poikiaan isänmaan puolustamiseen, eli kokeneempi kaarti puki tälle viikonlopulle nappisten tilalta maiharit. Viime hetken sairastuminen pudottikin kasassa olevan joukkueen keski-iän alle 18 vuoteen, mikä on P20 sarjassa kohtalaisen vähän.

Itse pelissä ihmeteltiin jokunen minuutti tavallista pienempää kenttää, mutta sitten alkoi rytistä. Yhdeksän minuutin kohdalla oli valkopaitojen kulmapotku, jonka jälkeisestä hässäkästä Onni Huvinen taisteli pallon maaliin, 0-1. Seitsemän minuuttia myöhemmin Oskari Kukkonen syötti ja Juho Viitaharju laukoi komeasti ylänurkkaan ja vierailijan kahden maalin johtoon. Hakapyöritys jatkui, ja 24 minuutin kohdalla Oskari Kukkonen kaadettiin rangaistusalueella. Osku asteli itse pilkulle ja upotti vastustamattomasti 0-3. LTU:lla ei juuri paikkoja ollut, mutta niin vain kymmenen minuuttia ennen taukoa pitkä pallo otti pahan pompun ja lirui hakamaaliin. Tämän myötä tauolle mentiin 1-3 johdossa.

Toinen puoliaika ei ehtinyt kunnolla päästä edes vauhtiin kun Onni tuikkasi lähietäisyydeltä ottelun toisen maalinsa, ja valkopaidat turvalliseen kolmen maalin johtoon. Jaksoa oli pelattu kahdeksan minuuttia, kun Juho heitti erinomaisen sivurajaheiton maalille ja Ville Brander käänsi pallon vastustamattomasti pitseihin, peli 1-5.

Toisella jaksolla kentälle tulivat B-junnuavut Tuomas Karppila, Wiljam Valtonen ja Topias Listo. Pojat pääsivät hienosti vauhtiin mukaan, ja parikymmentä minuuttia ennen loppua se alkoi näkyä myös tulostaululla. Ensin Topias syötti Niklas Pynnöselle, joka vapautti Wilin maalintekoon, 1-6. Hetkeä myöhemmin Niki taisteli ja sai tökättyä pallon taas Wilille, joka ohitti toistamiseen littoilaismaalivahdin. Enempiinkin maaleihin oli lopussa paikkoja mutta loppuluvuiksi jäi 1-7.

Peli oli alusta loppuun valkopaitojen hallussa, ja päästiin hienosti toteuttamaan viikolla harjoiteltuja asioita. Reeneissä keskityttiin pitkälti hyökkäyskolmanneksen pelaamiseen, ja nyt ottelussa niitä oppeja toteutettiin. Toki peli oli hienosti hallussa myös muilla kentän alueilla, ja parhaimmillaan se oli nautittavaa katseltavaa. Tästä on hyvä jatkaa ensi torstain kotiotteluun. Kaikki mukaan kannustamaan 16.8. klo 19:15 Apialle kun vastaan asettuu LoPa Lohjalta.