Haka P10 Kokkola-cupin voittoon

Jaa tämä juttu!

(teksti: Siru Rohola, kuvat: Sanna Lahtinen-Mäkelä ja Jari Peltola)

Heinäkuun helteet olivat parhaimmillaan kun P10  lähtivät kohti Kokkolaa ja kauan odotettua kesän kohokohtaa Kokkola Cuppia. Odotettavissa oli jännät viisi päivää, olihan tämä monelle pojalle ensimmäinen useamman yön kestävä jalkapalloturnaus. Matkaan lähti hieno 25 pelaajan joukko, kaksi joukkuetta mustat ja valkoset sekä taustatiimi.

 

Päivät kuluivat kulkiessa peleistä peleihin, toisia kannustaen. Pelien lisäksi kerittiin kuitenkin pulahtamaan maauimalan virkistävään veteen ja diskossakin käytiin pyörähtämässä.

 

Pelit etenivät voittojen ja tappioiden kautta alkulohkoista lauantain jatkopeleihin. Mustien turnauksen viimeinen peli oli hieno taistelu ja päättyi ansaittuun voittoon. Valkoiset jatkoivat tärkeillä peleillä ja jännitystä oli ilmassa kun vastaan asettui JK Tallinna Kalev, jolle oltiin hävitty perjantain iltamatsissa 5-0. Valmennus ja pojat olivat hyvin opetelleet kotiläksyt ja ottivat hienon 1-0 voiton ja raivasivat näin tiensä mitallipeleihin. Lauantain toisessa pelissä ratkaistiin minkä värisistä mitaleista Haka tänä vuonna  pelaisi. Vastaan asettui paikallinen joukkue KPV, ukkoskuuron sattelemana pojat ottivat upean 3-1 voiton ja pelaisivat siis sunnuntaina E10 Level 1 sarjan finaalissa.

Finaalipäivänä kannustusjoukot saapuivat hyvissä ajoin paikalle ja kannustivat P06 pojat pronssiottelun voitton. Onnea!

Sitten oli aika finaaliottelun. Pojat näyttivät rauhallisilta ja ottivatkin pelistä kaiken ilon irti. Vastassa oli  Limingan Pallokarhut. Ottelu eteni tasaiseen tahtiin kunnes joukkueen luotto kulmapotkujen antaja Tuomas ”Tuoppi” Kartela laittoi pallon taidokkaasti suoraan kulmasta maaliin ja sama mies sinetöi vielä toisella maalilla 2-0 voittolukemat ja oli aika  historiallisten voitonjuhlien. Edellisestä Valkeakoskelaisjoukkueen Kokkola Cup -voitosta kun oli ehtinyt kulua jo yli 20 vuotta.

Hienoa pojat ja valmennustiimi! Tästä on hyvä jatkaa piirinsarjan syyskierrokselle, samalla iloisella sykkeellä.

 

Haka P10 valkoinen

Haka P10 musta