Maalinteon sietämätön vaikeus

Jaa tämä juttu!

Aurinkoisena helatorstaina tehtiksellä iskivät A-junnujen ykkösdivariottelussa yhteen Haka-j ja MuSa Porista. Peli kulki hienosti valkopaitaisen isäntäjoukkueen komennossa. Ensimmäisellä puoliajalla tuntui että pelattiin yhtä maalia, mutta maalinteossa ei vain ollut riittävää päättäväisyyttä. Kunnia MuSan hyvin pelanneelle maalivahdille ja  uhrautuvalle puolustukselle, muta uskomattomalta tuntuu että lukuisista paikoista ei tolppaa lähemmäs maalia päästy. Puolen tunnin kohdalla MuSa-hyökkääjä käytti tyylikkäästi hyväkseen Hakapuolustuksen nukahduksen ja murtautui usean pelaajan ohi tekopaikkaan, taukotilanne 0-1. Se on jalkapalloa, maalit ratkaisevat.

Myös toisen puoliajan Haka hyökkäsi raivokkaasti, mutta hukkasi maalipaikan toisensa jälkeen. Vihdoin 65 minuutilla kotijoukkue rikkoi kuparisen edustusapujen johdolla; Valtteri Hiilloskorpi keskitti ja John Fagerström pukkasi pelin tasoihin.

Tässä vaiheessa Valkopaitojen keskittyminen hiukan heikkeni, ja vierasjoukkuekin sai joitain hyökkäyksiä. Todellisia maalipaikkoja heille ei sentään suotu, muutama kulmapotku kuitenkin. Hyökkäsi kotijoukkuekin edelleen, ja yhdeksän minuuttia ennen täyttä aikaa Ville Brander antoi matalan keskityksen, jonka koville joutunut MuSa-puolustus jatkoi omaan maaliin.

Loppuun saatiin vielä turhaa draamaa kun Samu Lindgren maalilla tuli vaarattoman näköisessä tilanteessa vastaan ja tuomaristo näki hänen ottaneen pallon syliinsä alueen ulkopuolella. Suora punainen ja vapari vaarallisesta paikasta. Lisää maaleja ei kuitenkaan nähty ja tärkeät pisteet jäivät Koskiin maalein 2-1 (0-1).

Sarjatilanne on mielenkiintoinen, neljän ottelun jälkeen neljä joukkuetta on kymmenessä pisteessä, yksi näistä on Haka. Äitienpäivänä pelit jatkuvat Lohjalla ja jo viikon päästä olisi seuraava kotiottelu: Haka-j – TPS/2 Apian kentällä klo 19:30. Odotettavissa erittäin tiukka ottelu toista tällä hetkellä tappiotonta joukkuetta vastaan. Tervetuloa kannustamaan Haka voittoon.