A tappeli pisteen Kaarinasta

Jaa tämä juttu!

A-pojat matkasivat sunnuntaina Kaapon vieraiksi Kaarinaan. Kaarinassa odotettavissa oli kauden ensimmäinen tiukka vääntö, vaikka vastustajasta vain vähän etukäteen tiedettiinkin. Olosuhteet otteluun olivat loistavat, kevyt tuulenvire ja lämpöä mukavat 18 astetta.

 

Tarkoituksena oli lähteä otteluun kovalla sykkeellä ja pistää vastustajaa ahtaalle, mutta jäimmekin sitten oman taktiikkamme uhriksi. Vastustaja painoi päälle hullulla energialla, välillä hieman sääntöjen rajamaillakin, prässiä jätkiimme ja siten saivat meidät ahtaalle emmekä saaneet omaa peliämme oikein rullaamaan. Auringon kuivattama kenttä ja jokin lähimarketista hankittu muovipallo aiheutti myös ongelmia meille pallon käsittelyssä. Olosuhteet ovat kuitenkin molemmille samat, joten niiden taakse on turha piiloutua.

 

Ensimmäisen puoliajan teemana oli pitkälti, että Kaapo painoi päälle ja me yritimme selviytyä. Muutaman hyvän maalipaikankin vastustaja sai aiheutettua, mutta maalilla hyvässä vireessä ollut Samu piti joukkuetta pystyssä. Tauolle siirryttiin 0-0 tilanteessa. Tauko teki pelaajille hyvää ja saimme ottelua hyvin toisen puoliajan alkuun hallintaan. Ottelu aaltoili päästä päähän ja meininki kentällä hieman tasoittui. 59 minuutilla vastustajan hyökkäyksen päätteeksi purettu pallo tippuikin KaaPolaisen jalkaan, joka once-in-a-lifetime vedollaan upotti avausmaalin komeasti takanurkkaan jättäen Samun vaille mahdollisuuksia. Emme tästä kuitenkaan lannistuneet, vaan lähdimme jauhamaan omaa peliä uudestaan käyntiin. Tilanteita syntyi jälleen molemmissa päissä, mutta ruuti oli kuivaa molemmilla. Vastustaja alkoi selvästi väsymään ja meille alkoi löytyä tilaa etenkin laidoilta. 74 minuutilla hyvän pelin pelannut Ville Brander sai pallon oikeassa laidassa, jonka jälkeen muutamalla näppärällä pyöräytyksellä Ville pelasi itsensä ohi neljästä vastustajasta ja näki maalin edessä super sub Onni Huvisen, joka jatkoi maaliputkeaan siirtämällä pallon maaliin. Enempää maaleja ei ottelussa nähty, joten kotiin lähdettiin yksi piste rikkaampana.

 

Kaarinassa nähtiin jälleen yksi tapa miten jalkapalloa voidaan pelata. Aina peli ja tuomarilinja eivät ole sellaista mitä me haluaisimme, mutta siihen on opittava sopeutumaan. Kovuutta ja röyhkeyttä täytyy löytyä, ja on uskallettava pelata omaa peliä myös kovan paineen alla. Seuraava koitos odottaakin jo Helatorstaina jolloin päästään näitä asioita taas testaamaan kun Tehtaan kentälle saapuu Porista vieraaksi MuSa.

 

Teksti: Juuso Ylinen