D12 Alueliigan kolmas kierros Tehtiksellä 26.4.

Viime viikolla TPS:lle kärsityn rökäletappion jälkeen pelikuvioita oli hiottu kuntoon harjoituksissa ahkerasti. Vastaamme asettui aurinkoisella, mutta tuulisella Tehtiksellä sarjan tutuin vastustaja Tampereen Ilves. Osasimme odottaa liukkaasti palloa liikuttavaa vastusta. Peli alkoi kuitenkin puolin ja toisin tunnustellen ja jopa varovaisesti. Puolustuslinjamme piti hyvin ja vastustajan yritykset katkesivat paitsioina. Pääsimme muutamia kertoja maalipaikoille, niissä kuitenkaan onnistumatta.

Ensimmäinen puoliaika oli tasainen, olimme ehkä jopa pelillisesti hallitsevampia, vaikka hyökkäyksemme käynnistyivät kovin työläästi ja harhasyöttöjäkin tuli runsaasti emmekä näin päässeet vaarallisiin paikkoihin. Tähän nähden puoliaika koitti kannaltamme ikävästi 0-2 tappiolla, vastustajan päästyä kerran vauhdilla vastaiskuun ja varmaan viimeistelyyn ja kertaalleen hieman laiskan joukkuepuolustamisen päätteeksi keskityspallo kimpoili maalin edestä verkkomme perukoille.

Toiselle puoliajalle oli tarkoitus terävöittää peliä ja viedä hyökkäykset maaliin. Tässä emme valitettavasti onnistuneet, vaan peli muuttui entistä tahmeammaksi. Hyökkäyssuuntaan emme saaneet millään syöttöjä osumaan omille ja vastustaja pääsi toistuviin pallonriistoihin ja vastaiskuihin. Vaikka puolustuksemme taistelikin jälleen urheasti Aaron Nagyn johdolla, niin vastustajan liikuttaessa palloa tuli tilanteita maalillemme liikaa, samalla poikamme kuluttivat voimiaan jatkuviin suunnan muutoksiin, omaa syöttöpeliä kun ei saatu kontrolliin. Ilves käytti tilanteensa tehokkaasti ja nousi 0-6 johtoon. Ottelun viimeiselle vitoselle poikamme heräsivät hieman aktiivisempaan taisteluun ja peliä saatiin siirrettyä vastustajan päätyyn. Pelitilanteista viimeistely oli edelleen tukkoista, mutta kulmapotkuista saimme siistittyä loppulukemat 2-6 Roni Raution ja Akseli Lehtomäen ohjatessa Taavi Seppälän keskitykset maaliin.

Alueliigaa Tehtiksellä

Ottelusta jäi käteen sikäli vaisu tunnelma, että emme pystyneet läheskään parhaimpaamme. Vastuskin olisi ollut ilman muuta voitettavissa, jos koneesta olisi saatu kaikki irti. Toivottavasti pojat sisuuntuvat tästä seuraavaan peliin, joka odottaa reilun viikon päässä. Tuolloin kohtaamme Turussa Interin. Sitä ennen talkoilemme vappuna Ankanuitossa kioskissa, tervetuloa herkuttelemaan ja samalla tukemaan Hakan juniorityötä!

Teksti ja kuvat: Mikko Seppälä