D12 alueliigan kotiavaus 18.4.

Jaa tämä juttu!

Alueliiga käynnistyy kovalla ottelutahdilla. Voitokkaasta Maarianhaminan matkasta oli kulunut vain pari päivää ja yhdet harjoitukset, kun jo oli kotiavauksen aika. Tehtiksellä vastaamme asettui TPS valkoinen, jonka olimme kohdanneet talvella harjoitusottelussa ja osasimme odottaa taitavasti kovaa pelaavaa vastusta. Kenttä oli hienossa kunnossa ja sääkin lupaili hyvää vielä alkulämpöjen aikaan.

Pelin alusta lähtien kävi selväksi, että edessä on hankala ilta. Vastustaja painoi vahvasti hyökkäyksiä päätyymme ja siirtyi nopeasti 0-3 johtoon komealla kaukolaukauksella ja parilla oivallisella keskityspallolla. Tämän jälkeen pääsimme hieman paremmin otteluun mukaan ja saimme luotua muutamia paikkoja vastustajan maalille, tuttu ulottuva maalivahti kuitenkin hoiteli tilanteet varmasti. Puolustuspäässä myös linjamme piti hyvin ja vastustajan hyökkäykset katkesivat toistuvasti paitsiovihellyksiin. Puoliajalle lähdettiin kuitenkin selkeässä 0-5 tappiotilanteessa. Sääkin oli muuttunut tuulisen kylmäksi ja sateiseksi hyydyttäen poikiemme peliä.

Toinen puolisko ei muuttanut pelin luonnetta. Ajoittain saimme puolustettua hyvin vastustajan toistuvat hyökkäykset ja joitakin kertoja pääsimme vastahyökkäyksiin, kuitenkin tuloksetta. Tällä kertaa myös väsymys alkoi tehdä tehtävänsä vahvemman vastuksen edessä ja pelin loppupuolella peli pyöri toistuvasti vaarallisesti maalillamme. Omaa syöttöpeliämme emme saaneet käyntiin oikein missään vaiheessa. Loppulukemat 0-10 olivat tylyt, mutta kuvastivat melko realistisesti pelin kulkua, josko pojillemme olisi sen maalinkin suonut, kun useammankin vaarallisen paikan saimme luotua molemmilla puoliskoilla.

Pelimme jatkuvat alueliigan osalta reilun viikon kuluttua kotiottelulla Ilvestä vastaan. Pelikenttänä on torstaina 26.4. klo 18:00 jälleen Tehtis.  Tänään paikalla olleet 35 katsojaa jättivät vielä lehtereille hyvin tilaa, joten tervetuloa sankoin joukoin kannustamaan pojat uuteen kurssiin. Harjoittelemme viikon tiukasti ja tulemme otteluun jälleen kokemusta vahvempina!

 

Teksti ja kuvat: Mikko Seppälä