P20 SM-karsinta päätökseen Kuopiossa

Jaa tämä juttu!

Lauantaina pelattiin A-junnujen SM-karsinnan viimeinen kierros. Hakan osalta edessä oli matka Kuopioon paikallisen palloseuran vieraaksi. KuPS oli jo varmistanut lohkon kärkipaikan häviämättä otteluakaan. Haka taas oli jo sementoinut paikkansa kymmenen joukkueen lohkossa seitsemäntenä, joten enää pelattiin kunniasta.

Peli oli kaikkineen aikamoista KuPSin näytöstä, valkopaitojen osaksi jäi lähinnä taistella ja varjella omaa maalia. Turpiin tuli 5-0 (2-0). Pelistä ei sen enempää. Jos muutama pelaaja nostetaan esiin, niin taas olivat pääosassa topparit Joni Laurila ja Juuso Ylinen. Keskikentällä Santeri Korpela oli totutun varma. Ja mainittakoon vielä että Dani Molin jaksoi raataa laidallaan tehden hyvin töitä, tällä kertaa palkintoa ei vain saatu.

Nyt on nähty mikä on ero ikäluokan absoluuttiselle huipulle. Yhdeksän pistettä yhdeksään otteluun lienee kohtalainen suoritus. Päästettyjen maalien määrä (17) on toki liikaa, mutta kun huomioidaan että kahdessa pelissä päästettiin viisi ja yhdessä neljä, voitaneen sanoa että monessa pelissä puolustus toimi aivan kuten pitääkin. Seitsemän tehtyä maalia yhdeksässä ottelussa sitten onkin jo lähes luokaton suoritus, ja hyökkäyspelaamista lähdettäneenkin seuraavaksi kehittämään. Neljä viikkoa olisi aikaa harjoitella ennenkuin kesän ykkösdivisioona pyörähtää käyntiin. Toivottavasti silloin alkaa olla myös jalkapallolle paremmin sopivat kelit.