Talenttivalmennus käyntiin

Jaa tämä juttu!

FC Haka juniorit aloittivat marraskuun alussa oman Talenttivalmennuksen testaamisen auttaakseen seuran lupaavia ja motivoituneita jalkapalloilijoita unelmien saavuttamisessa. Positiivisten kokemusten perusteella Talenttivalmennusta tullaan jatkamaan lauantaisin koko talven ajan.

Jokaiselle viikolle ikäryhmien valmentajat nimeävät pelaajat, jotka sopivat Talenttivalmennuksen viikoittain vaihtuvaan teemaan. Valmennuksesta vastaavat sekä seuran omat valmentajat yli ikäluokkarajojen että vierailevat tähdet esim. Hakan edustusjoukkueesta. Kahden ensimmäisen viikon aikana valmentajina ovat olleet mm. Veikkausliigasta ja Ykkösestä valmennuskokemusta omaava Asko Jussila, joka johdatti Haka junnujen 05-pojat juuri Etelä-Länsi Liigaan sekä Ville Kauppinen, joka on ohjannut maalivahteja Talenttivalmennuksen yhteydessä toimivassa Maalivahtiklubissa.

”Joka viikko 20-50 pelaajaa saa viikon viidennen ohjatun harjoituksen tätä kautta. Se auttaa tyttöjä ja poikia merkittävästi talven aikana ja luo samalla seuraidentiteettiä. Kahden ensimmäisen viikon aikana mukana on ollut yli viisikymmentä eri pelaajaa, vaikka emme ole vielä pitäneet Talenttivalmennusta kuin kahdessa ryhmässä. Tällä viikolla mukaan tulevat lomalta palaavat 03-pojat sekä C-tytöt, B-pojat liittyvät mukaan joulukuun alusta ja samalla siirrymme kolmen ryhmän toimintaan.”, kertoo puuhakas mies Mazi Rekomaa. ”Näissä harjoituksissa pääpaino on aina yksilötaidossa, haluamme kehittää seurassa entistä taitavampia ja valmiimpia pelaajia tuoreen pelaajapolun mukaisesti. Jokainen harjoitus suunnitellaan niin, että se palvelee pelaajaa juuri oikeassa kehitysvaiheessa”, Rekomaa jatkaa.

Talenttivalmennuksen yhteydessä eri ikäluokkien valmentajat tutustuvat toisiinsa ja tarkkailevat pelaajien kehitystä laajemmassa mittakaavassa. ”On hienoa huomata, että seura kehittyy ja pyrkii eteenpäin kovenevassa kilpailutilanteessa. Joukkuehengen merkitystä ei voida unohtaa myöskään valmennuspuolella”, huomauttaa P11-joukkueen vastuuvalmentaja Jallu Mäkelä.

Talenttivalmennus jatkuu jälleen lauantaina 18.11. klo 10 alkaen Valkeakosken Palloiluhallissa.