B-poikien alakulo jatkuu

Jaa tämä juttu!

Hakan B-pojat jatkoivat kakkosdivaria toiseksi viimeisellä pelillä Turussa ÅIFK2:n vieraana. Ottelu meni taas sarjaan ”ihan hyvä peli mutta ei kotiinviemisiä”.

Ilmeisesti ei oltu aivan hereillä alussa, kun kolmannella minuutilla maali soi ja kotijoukkue johti 1-0. Tämä ei meikäläisiä masentanut, vaan kolme minuuttia myöhemmin Markus Virtanen riisti pallon ja syötti Oskari Kukkoselle joka teki hienon nousun ja keskitti maalille. Maalin edessä Akseli Mustila siirsi vielä pallon Konsta Kaasalaiselle joka upotti tasoituksen. Tämän jälkeen Haka hallitsi, ja 26. minuutilla Juho Viitaharju pääsi paluupalloon ja laukoi komeasti takanurkkaan, 1-2. Loppu ensimmäisestä puoliajasta oli vierasjoukkueen etsikkoaikaa ”tappaa” peli tekemällä pari maalia lisää. Tilanteita ei kuitenkaan ikävä kyllä hyödynnetty.

Toinen puoliaika alkoi niinkuin ensimmäinenkin. Peli hallussa, mutta yksi hyökkäys vastustajalle ja kulmapotku kolmannella minuutilla. Tässä sitten yksi IFK-pelaaja unohtui aivan vapaaksi, ja puskikin sitten helpohkosti 2-2 -tasoituksen. Tämän jälkeen tilanteita oli molemmilla, Konsta käytti palloa maalissakin mutta se tuomittiin paitsioksi. Vaikka tuntui että peli oli Hakan hallussa, käytti vastustaja kertaalleen palloa valkopaitojen tolpassakin. Sitten puoliajan puolivälissä kävi puolustuslinjalle käsittämätön ajatuskatko, ja kotijoukkue sai läpiajon koko Haka-miehistön seisoskellessa ja ihmetellessä. Siitä maali ja lopputulos ÅIFK:lle 3-2. Molemmilla joukkueilla oli tämän jälkeen mahdollisuuksia lisätä maalitilejään mutta ei onnistunut. Meikäläisillä turhautuminen vei hiukan terää pelistä ja ei saatu aivan kunnollista takaa-ajoa aikaan.

Jos käydään hiukan valkopaitojen pelaajia läpi, kukaan ei pettänyt, mutta muutamia voi mainita nimeltä. Puolustuslinja kokonaisuudessaan pelasi paria nukahtamista lukuunottamatta hyvin, mutta viimeinen lukko oli topparin paikalla isännän otteita näyttänyt Vikke Ahola. Vasemmalla laidalla ajokoiran lailla raatoi Konsta Kaasalainen. Konu teki hyvin töitä alaspäin, mutta oli silti koko ajan mukana hyökkäyksissä ja ahnaasti hakemassa läpiajoja. Keskikentän kaksikko Juho Viitaharju ja Markus Virtanen oli erittäin näkyvästi esillä. Jusu repi ja raastoi, antoi hyviä syöttöjä ja haki laukaisupaikkoja. Lisäksi Juho tapansa mukaan ohjasi koko joukkueen peliä ja tsemppasi porukkaa. Markuksen peliä taas katseltiin ihailevien huokausten säestämänä. Maken tekniikka ja tekeminen on niin sulavaa ja yllätyksellistä. Vanhalle Haka-fanille tulee väistämättä mieleen eräs takavuosien numero 14. Näitä ja kaikkia muita poikia kannattaa tulla katsomaan tehtikselle sunnuntaina 15.10. klo 14:00, kun Haka kohtaa kauden viimeisessä ottelussa TKT:n ja pelaa kauden parhaan ottelunsa.

Tähdet jaettiin seuraavasti:

Markus Virtanen
Vikke Ahola
Konsta Kaasalainen