B kakkoselta hieno nousu

Hakan B2 kohtasi lauantaina tehtiksellä Ylöjärven Ilveksen. B2:n syyskausi kolmosdivarissa on alkanut alavireisesti kolmella voitottomalla ottelulla, kun YIlves taas on voittanut kolmesta ottelustaan kaksi. Kevätkierrokselta muistissa oli vielä ”ansaitsematon” 4-0 tappio Ylöjärveltä. Ja kun tähän otetaan taas tutuksi tullut valitus sairaslistan pituudesta ja ringin pienuudesta niin lähtökohdat voisivat olla paremmatkin. Kun otettiin maksimimäärä torstaina pelanneita ja kaikki toipilaatkin mukaan niin saatiinhan penkille yksi vaihtomieskin. Ja rehellisyyden nimissä vain yksi vaihtomies oli vierasjoukkueellakin. Eli peliin:

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, hallinta vaihteli joukkueelta toiselle. Kymmenen minuutin pelin jälkeen vierailijoiden puolustaja pysäytti kädellään Kukkosen Oskarin yrityksen, ja aiheutuneen pilkun upotti Osku itse: 1-0. Ennen jakson puoliväliä kotijoukkueelle tuli käsittämätön viiden minuutin jakso jolloin ajatus oli aivan hukassa ja vierailija pääsi pyörittämään mielinmäärin. Kahteen minuuttiin tuli sitten myös kaksi maalia, ja tauolle siirryttiin 1-2 tappioasemassa. Lyhyttä jaksoa lukuunottamatta puoliaika oli tasainen ja mitä pidemmälle mentiin sitä enemmän hallinta siirtyi kotijoukkueelle. Joten tappioasemasta huolimatta taustoilla ainakin oli luottavainen olo.

Jotain kummaa kopissa tauolla tapahtuikin, niin iso ero joukkueiden ilmeessä toisella jaksolla oli. Kotijoukkue pelasi näyttävää peliä, ja jokaisen pallonmenetyksen jälkeen pallo taisteltiin välittömästi takaisin. Heti jakson aluksi Juho Viitaharju pääsi puskemaan maalin eteen Otto Lahtiselle, joka antoi ovelasti pallon vieriä suoraan maaliin. Hieman ennen jakson puoliväliä hallinta palkittiin, kun Iivari Turkkinen ja Juho Viitaharju rakensivat, Juho näki Aleksi Paajasen hyvän juoksun ja Aatu siirsi kotijoukkueen 3-2 johtoon. Muutama minuutti tästä, Hakalla kulmapotku, Jesse Katajisto paikalla ja yleisö pääsi nauttimaan Jessen akrobaattisesta tuuletuksesta. Useampaankin maaliin oli paikkoja, mutta tolppia lähemmäs ei enää päästy, joten hieno taistelu palkittiin tällä kertaa 4-2 voitolla. Varsinkin toinen puoliaika oli viihdyttävää jalkapalloa, näitä kannattaa tulla katsomaan.

Tällä kertaa tähtiraadin status annettiin huilivuorossa oleville B-junnujen luottopuolustajille, Aholan Atelle ja Partasen Valtterille.