Voitto Apasseista D13 Piiriliigassa

Voitto, voitto se on kauden avausvoitto!

Vaikka hyvä pelikokemus on juniori jalkapalloilussa huomattavasti tärkeämpää kuin voitto. Ei tämän kauden avausvoiton merkitystä voi väheksyä. Ne hyvät pelikokemukset on alkukaudesta jääneet nimenomaan voitottomuuden takia saavuttamatta.

Maanantai iltapäivän sateessa D 13 FC Haka j / Musta, kohtasi piiriliigan ottelussa Kyröskosken kentällä paikalliset Apassit. Apassit tiedettiin kovaa pelaavaksi vahvaksi joukkueeksi, jonka kanssa ollaan saatu vääntää tosissaan. Edellisten pelien parantuneet otteet antoivat jo luvan haaveilla kauden avausvoiton saavuttamisesta. Keli oli kesäinen, vettä vaihtelevalla tahdilla. Ei kuitenkaan räntään niin kuin aiemmin tällä kaudella.

Heti alku vihellyksestä lähtien Haka otti pelin hallinnan ja paine pysyi hyvin hyökkäys päässä. Apassit kuitenkin puolustivat hyvin ja vapaita laukaisupaikkoja ei juuri saatu. Palloa kuitenkin kierrätettiin paremmin kuin alkukauden peleissä. Vapauttavia syöttöjä ei vaan meinattu edelleenkään saada läpi. 11 minuutin kohdalla Alpi teki vahvan nousun aivan päätyrajalle saakka. Keskitykseksi tarkoitettu nosto upposi vastustajan pakin selän kautta verkon perälle. Tuuriakin oli, mutta myös hyvin pelattu tilanne. Paine jatkui vahvasti Apassien päässä, mutta edelleen vapauttavat syötöt jäivät syntymättä.

Kesken hyvän painostuksen Apassit saivat vapaapotkun hyvältä etäisyydeltä. Veeti torjui laukauksen helposti, mutta märkä pallo teki tepposen eikä liimautunut syliin. Apassien kärki oli valpas ja pääsi tuikkaamaan pallon maaliin. Jotain oli kuitenkin selkeästi muuttunut aikaisemmista peleistä. Tämä vastaisku ei enää murtanut joukkueen itseluottamusta. Vaan heti aloituksesta saatiin sama paine päälle. Erotuomarin puoliaika vihellys kuitenkin päätti ensimmäisen puoliajan 1-1 tilanteessa.

Toinen puoliaika jatkui Hakan painostuksella ja paine alkoi näkymään myös Apassien hermoiluna ja otteiden kovenemisena. Tiukoissa väännöissä ei otteet enää pysyneet sääntöjen mukaisena ja tuomari joutui kaivamaan korttia useampaan kertaan. Kaksi ensimmäistä korttia osuivat Apassien samalle pelaajalle, joten viimeinen vajaa vartti saatiin pelata ylivoimalla. Tahallisesta kädellä pelaamisesta tuli myös rankkari, jonka Konsta upotti varmasti.

Paine omassa pelaamisessa alkoi helpottamaan ja vaarallisia tilanteita saatiin lopussa luotua runsaasti Apassien maalille. Näistä Roope ja Sami pääsivät viimeistelemään vielä maalin mieheen. Tuomarin loppuvihellys sinetöi 1-4 avaus voiton!

Voitto oli ansaittu, peli-ilme oli huomattavasti parempi kuin alkukaudesta. Konstan osuus takalinjalla toi ryhtiä koko joukkueen tekemiseen. Parannettavaakin joukkueelle vielä jäi, mutta tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia koitoksia.