17.5. P13 Liiga FC Haka-j/Musta – Ilves Vihreä

Jaa tämä juttu!

 

Viisi kierrosta ilman yhtään onnistumista. Peli alkaa muistuttaa suomen jääkiekko joukkueen koukeroita Pariisissa. Kun viiteen peliin ei ole onnistuttu nousemaan pelillisesti omalle tasolle, alkaa joukkueella olemaan peli-ilo ja -ilme pahasti kateissa. Valitettavasti tämä oli katsomosta nähtävissä jo ennen aloitusvihellystä. Alkulämmittelyn seisoskelussa ei otettu yhtä ainutta spurttia, eikä niitä sitten montaa pelissäkään nähty. Ei oltu reagoitu riittävän terävästi pelin alkuun, eikä reagoitu sitten pelin kulkuunkaan. Oltiin siis myöhässä tilanteesta jo ennen alkuvihellystä.

Ilves Vihreä on saanut pelinsä kulkemaan alkukaudella. Kaikesta huolimatta Haka sai pelin alussa paineen hyvin hyökkäyspäähän. Todella vaarallisten tilanteiden rakentelu jäi pikkaisen vaiheeseen, mutta muutamia kuteja saatiin aikaiseksi. Kahdenkymmenen minuutin kohdalla ilveksen kärki pääsi kuitenkin livahtamaan puolustukselta ja tuikkaamaan 0-1 johtomaalin. Ikävä kyllä se riitti murtamaan meidän, heikoksi kuihtuneen, selkärangan.

Toisella puoliajalla päästiin vielä hetkellisesti taistelemaan tasapäisesti, mutta lopulta Ilves otti liian helpolla 0-4 voiton. Mahdollisuudet tasaväkiseen peliin ja jopa voittoon olisivat hyvällä pelillä olleet. Mutta liikkuvuudessa, reagoinnissa ja peli- ja taisteluhalussa annettiin valovuosi eteen.

Marjamäen asema Leijonien valmentajana on tukala ja monet vaativat jo valmentajan vaihtamista. Juniori urheilussa ei pyyteettömästi ja vapaaehtoisesti aikaansa nuorten harrastukselle käyttäviä harvalukuisia valmentajia ruveta vaihtamaan, vaan valmentajan on keksittävä omasta temppu pussistaan ne keinot joilla joukkueen peli-ilo saadaan kaivettua esiin. On löydettävä keinot joilla saadaan onnistumisia jotka ruokkivat lisää onnistumisia. Pienistä palasista koittaa saada joukkueen peli-ilo kasattua. Ensin onnistumisia treeneissä, sitten pieniä onnistumisia pelissä ja viimein palkinto loppuvihellyksen jälkeen.

Meidän katsomossa hikoilevien tehtävä on edelleen KKK. Erityisesti kannustamista kaipaa nyt koko joukkue!

Seuraava peli on Pe 26.5. klo 18:15 Raholan nurmella. Toivotaan lämmintä keliä ja iloista ilmettä kentälle!

Hakan Niklas Virtanen taistelee ( kuva: Kari Luukkonen )

TJo