D13 Musta Turnauksessa Turussa !

Jaa tämä juttu!

Kevättä rinnassa kohti Turkua, lauantaina  8.4 FC Hakaj. 04 Mustan tie. Talven mittaan on harjoiteltu ahkerasti ja vaikka harjoitus otteluitakin on pelattu talven aikana tasaiseen tahtiin, toi kevätauringon ”lämpö” reissuun mukaan ripauksen kauden aloitus fiilistä.

Javenture-Areena tarjoaa hyvät puitteet jalkapalloilulle ympäri vuoden jota saharan kovettuneeseen alustaan tottuneet jalat kiittivät neljän tiukan pelin jälkeen. Löytyisipä Valkeakoskelta vastaava halli, vaikka yksityisrahoitteisena niin kuin tämä Javenture-Areenakin on, saharaankin sellainen mahtuisi.

Ensimmäisenä vastaan asettui TuNL 05. Ottelu alkoi Hakan painostuksella, vaikka heti oli huomattavissa että joukkueemme ei ollut täysin valmis peliin. Ei menty palloon riittävällä rohkeudella, eikä syötöt menneet perille. Hyökkäykset tyrehtyivät vastustajan maalinedus sumppuun. TuNL pelasi aktiivisemmin ja otti meiltä ajan pois. Alkupuolisko vielä rimpuiltiin mukana, mutta kun maaleja ei satu aikaiseksi teki vastustaja omansa. 4-0 taululle. Hyvällä pelillä oltaisiin voitu hyvinkin hakea pisteet tästäkin. Joni käyttikin pelien välisen kymmen minuuttisen joukkueen herättelemiseen.

Seuraava vastustaja oli PK 35 04 Punainen. Edellisestä pelistä oltiin parannettu selvästi. Jalat alkoivat jo liikkumaan ja syötötkin alkoivat löytää kaveria. Maalipaikkoihin ei vaan meinattu päästä, vaikka paine pysyikin hyvin hyökkäys päässä. 15 min kohdalla Roope karvasi pallon aloituksen jälkeen ja veivasi kolmen vastustajan välistä lapikkaan vapaaksi. Helpottava 1-0 maali. PK ei kuitenkaan luovuttanut vaan pääsi ajoittain painostuksen alta teräviin vastahyökkäyksiin. Yhdestä näistä pääsi PK tuikkaamaan 1-1 tasoituksen. Haka jatkoi painostusta, mutta minuutit tuntui kuluvan liian nopeasti kellosta. Viimeisellä minuutilla laidassa pelannut Tuukka pelattiin hyvällä pystyjuoksulla puolittain läpi ja suoraan ilmasta jatkettu pallo painui maalin perukoille. 2-1 voitto ja Ikeaan lihapullille.

Ruuan jälkeen oli vuorossa alkusarjan viimeinen peli ja vastassa ÅIFK 04. Jälleen oltiin parannettu edellisestä pelistä ja nyt alkoi pallo tekemään entistä enemmän työtä. Syötöt löysivät omia ja ne alkoivat pysymään jalassa. Otettiin vastustajalta aika pois hyvällä prässillä. Keskikentän ja kärkien yhteispeli alkoi sujumaan ja ajoittain saatiin hyviä hyökkäyksiä rakennettua. Pelillisesti meillä ei ollut mitään hätää ja loppunumerot olisivat voineet olla suuremmatkin. 0-2 voitolla kuitenkin varmistettiin paikka pronssiottelussa. Ikävä takaisku tuli kun Alpi sai vastustajan napit nilkoilleen ja joutui huilaamaan loppu turnauksen. Muutoinkin vastustajan otteet olivat välillä kyseen alaisia ja niiden seurauksena tuli myös yksi ulosajo.

Pronssioteluun saatiin vastaan RaiFu 04 jonka oli jo tullut tutuksi yhteisessä pukukopissa. Haka aloitti pelin vahvasti. Edellisen pelin hyvät saivat jatkoa ja olimme nopeasti 0-1 johdossa. Asetelmat muuttuivat kuitenkin hetkessä kun Onni pysäytti päättäväisesti vastustajan pyrkimykset päätyrajalta rangaistusalueelle. Tuomari näki tilanteen toisin ja tuomitsi rankimman mukaan. Onnille punainen kortti ja pallo pilkulle. RaiFu tasoitti varmalla siirrolla pelin 1-1. Yhden miehen vajauksesta huolimatta Haka oli lähempänä viedä pelin jo varsinaisella peliajalla, vaikka RaiFu pääsikin välillä hyödyntämään vajauksen aiheuttamat välit puolustuksessa. Täyden ajan jälkeen haettiin ratkaisua pilkulta. Meidän kolme vetäjää onnistuivat kaikki ja kun Eino nappasi yhden näyttävän kopin. Oli pronssimitalit ansaittu. Ja voitiin aloittaa kotimatka. Mukaan oli varmasti tarttunut hyviä kokemuksia tulevalle liigakaudelle.

TJo