B kakkosella kenraali Eerikkilässä

Jaa tämä juttu!

Lauantaina oli B-junnujen kakkosporukalla viimeinen harjoituspeli ennen kahden viikon päästä alkavaa kolmosdivaria. Eerikkilässä leireilevä NoPS oli kutsunut Hakan pojat vierailulle. Kyseessä oli kalavelkojen maksun paikka olihan kaikilla vielä muistissa kolmen viikon takainen 1-2 tappio Saharassa.
Vahvimmin velkoja halusi alkuun maksella Nyyssösen Aku, joka vastasi ottelun kahdesta ensimmäisestä maalista. Toinen sisään suoraan kulmapotkusta. Kolmas maali lähti Niklas Pynnösen vapauttavasta syötöstä Tomy Nurmesniemelle, joka upotti komeasti alanurkkaan. Ekan puoliajan kauneusvirheenä keskialueen harhasyöttö, josta NoPS-peluri pääsi läpiajoon jättäen Rikun maalissa ilman mahdollisuuksia. Tauolle siis 1-3 johdossa.
Toisella puoliajalla Haka olikin sitten tylyhkö vieras halliten selkeästi kenttätapahtumia ja rakentaen maalitilanteita toisensa perään, ihan hukattavaksi asti. Tomy teki päivän toisen maalinsa kulmapotkun jälkitilanteesta. Hallinnasta huolimatta NoPS pääsi laukomaan näyttävällä ylänurkkamaalilla ottelun 2-4:ään. Pyöritys kuitenkin jatkui, Niklas Pynnönen riisti pallon kuudentoista kulmalla ja siirsi hallitusti vierailijan 2-5 johtoon. Sitten vuorossa Joonas Karisalmi, kahdestakympistä vasempaan alakulmaan ja 2-6. Tämä ikävä kyllä sai Hakan kylläiseksi, pelin tempo laski ja joukkuepuolustus unohtui. Pelaajien välit kasvoivat liian suuriksi ja NoPS löysi vapaita välejä tehden kahdella viime hetken maalilla loppunumeroiksi 4-6. Ainakin Hakan penkille tosin näytti siltä että jos pelissä olisi ollut kolme tuomaria (kuten B-junnuissa jo pitäisi olla) olisi Nokian kolmas maali vihelletty paitsioksi. Eli hieno voitto, hyvä esitys, ja oppi siitä että puolustetaan loppuun saakka oli tilanne mikä tahansa. Kausi saa alkaa.