Ilves vei A-poikien derbyn

Jaa tämä juttu!

A-poikien alavire ei päättynyt sunnuntaina Pullerissa, Ilves vei pisteet Tampereelle maalein 1-4 (0-2).

Ottelun alku lupasi parempaa kotijoukkueelle. Pallo liikkui hyvin ja peliä rakennettiin tarkoilla syötöillä. Maalipaikoillekin päästiin, mutta tarkkuutta tai voimaa puuttui.

Vilppu Leinosella oli hyvä tekopaikka ottelun alussa.

Puolen tunnin pelin jälkeen Ilves siirtyi johtoon. Random-pallo päätyi korkeana boxiin, jossa kentän ehkä lyhyin mies Elias Kuusela päihitti pääpelissä yj:n topparit. Toinen takaisku seurasi viiden minuutin päästä. Vasemmalta laidalta annettu syöttö tavoitti täysin vapaana boxissa olleen Ilveshyökkääjän, joka sijoitti pallon maaliin. Haka/Härmän pelaaminen hyytyi tämän jälkeen miltei jakson lopulle saakka.

Toinen puoliaika oli selkeää Ilveksen hallintaa. Kotijoukkue oli koko ajan askeleen jäljessä eikä päässyt palloihin. Syöttöketjut eivät huikaisseet pituudellaan, kun Ilves katkoi. Vieraat tekivät kolmannen maalinsa tolpan kautta. Neljäs maali oli puolestaan toisinto 2-0 -maalista.

Hyökkääjä unohtuu vapaaksi. Tässä pelissä se kostautui kahdesti.

Kotijoukkue onnistui kuitenkin kaventamaan vapaapotkun jälkitilanteessa. Vaihdosta kentälle tullut Roope Jokela laukoi tolppaan, ja Joona Kari laittoi pallon verkkoihin.

Joona saa pallon jalkaansa ja kaventaa.

Ilves oli tänä keväänä parempi jokaisella osa-alueella. Ei senkään peli häikäissyt, mutta tasaiset esitykset riittävät reilusti viemään Ilveksen SM-sarjaan. Miten käy Haka/Härmän – se on sitten toinen juttu. Seuraava ottelu pelataan pohjoisessa, kun YJ matkustaa ensi lauantaina AC Oulun vieraaksi.

Tähtiraatina Pullerilla toimipelaajakaksikko Antti Kekkonen ja Tuomas Lähdesmäki. Raati pyysi mainitsemaan, että joukkueen esitys aiheutti todellakin vaikeuksia valita tähden tienaajia. Raati ei myöntänyt kolmea tähteä kenellekään. Joona Kari sai maalistaan kaksi, ja Matti Jussila yrittämisestään yhden.

          Joona Kari
                  Matti Jussila

Haka/Härmä YJ   Ilves-ottelussa:

Ville Karirinne, Akseli Tiensuu (C) , Juuso Ylinen, Aare Turunen, Vilppu Leinonen (Roope Jokela 84 min.), Joona Kari, Leevi Lundell, Timo Viljanen, Sargin Ertürk (Joona Tuunainen 30 min.) ,  Juho Nordström (Joni Laurila 46 min.), Matti Jussila.

Haka/Härmä maali:

1-4   Joona Kari 88 min.

Varoitukset:
77 min. Joona Tuunainen
82 min. Joona Kari

Ottelupöytäkirja: https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&761056&P20SMK

Kuvat: Hannu Tiensuu